Af Ritzau - 14/12-16 10:56; Opdateret: 14/12-16 11:43

DF afviser at hæve pensionsalderDF afviser at hæve pensionsalder

Senere pension skal ikke fungere som en pengemaskine for politikernes mange forskellige ønsker, mener DF.

storybild

Dansk Folkeparti vil ikke være med til at hæve pensionsalderen for at finansiere de politiske ønsker, skiftende regeringer måtte have. Det siger finansordfører René Christensen (DF) under tredjebehandlingen af finansloven. Her ses finansordføreren sammen med gruppeformand Peter Skaarup (DF) og partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF), da finanslovaftalen blev indgået. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Dansk Folkeparti vil ikke være med til at hæve tilbagetrækningsalderen, mere end det allerede er aftalt.

Det fastslår partiets finansordfører, René Christensen, under tredjebehandlingen af finansloven.

- Vi ønsker ikke at røre i forhold til tilbagetrækning på nuværende tidspunkt, siger René Christensen.

Regeringen lægger op til, at folk skal arbejde lidt længere. Hvor meget ville statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke svare på, da han blev spurgt om det tirsdag.

Af regeringsgrundlaget for VLAK-regeringen fremgår det, at regeringen vil bede dem, der kan, om at blive lidt længere på arbejdsmarkedet.

Men om det skal være et halvt eller et helt år og fra hvornår, har regeringen ikke foreslået konkret endnu.

Men DF er altså ikke begejstrede.

- Vi er kede af den udvikling, der er, hvor man lige tager seks måneder, siger René Christensen.

- Vi frygter, at det bliver en måde, man kan skaffe finansiering til den politik, man gerne vil føre. Det ønsker vi ikke at deltage i.

- Et er regneark, noget andet er, når man kigger ud ad vinduet. Det er rigtigt, at folk lever længere, men man skal også huske, at folk lever længere med sygdom, siger René Christensen.

Han understreger, at DF gerne vil være med til at forbedre mulighederne for, at de ældre, der gerne vil blive længere i deres job, kan gøre det. For eksempel på nedsat tid.

Ligesom DF er Socialdemokratiet imod at hæve pensionsalderen mere eller hurtigere end allerede planlagt. Dermed ser det ud til, at regeringens forslag får en svær gang på jord.

Ud over de tre regeringspartier er det nemlig kun De Radikale, der taler for, at befolkningen skal arbejde længere. Og de partier er langt fra at have flertal.

I 2011 blev det aftalt, at pensionsalderen fra 2022 skal være 67 år mod i dag 65 år. I 2030 skal den stige til 68, er aftalen.

Da Venstre var alene i regering foreslog partiet, at pensionsalderen allerede i 2025 skulle stige til 67,5 år og til 68,5 år i 2030.

Den nydannede VLAK-regering vil tage udgangspunkt i det forslag, men om det bliver helt det samme, ville statsministeren ikke lægge sig fast på, da Socialdemokratiet spurgte ham om det i spørgetimen tirsdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Ronaldo chokerer under interview: Er...
bt.dk
Én spiller tager skylden for kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx