06/07-17 19:32; Opdateret: 06/07-17 19:49

Tysk politi laver intens grænsekontrol op til G20-mødeTysk politi laver intens grænsekontrol op til G20-møde

Frøslev. Tysk politi gennemførte torsdag en omfattende razzia ved den dansk-tyske grænse som optakt til G20-topmødet i Hamburg, der begynder fredag. Det skriver Flensborg Avis.

storybild

Ifølge avisen fortsætter den intensive grænsekontrol, indtil G20-mødet er færdig lørdag aften.

Tysk politi har de seneste uger gennemført stikprøvekontrol ved grænsen, men hen over weekenden kan danske trafikanter på vej til Tyskland altså forvente ekstra kontrol.

Kontrollen sker i jagt på eventuelle våben eller andet ulovligt udstyr, som personer kunne tænkes at medbringe til demonstrationer i Hamburg de kommende dage.

Politiet tjekkede blandt andet seks busser, som blev stoppet syd for Frøslev torsdag eftermiddag. Heriblandt var fire svenske busser og to danske som havde kurs mod mødet i Hamburg.

Op mod 400 buspassagerer blev tjekket, måtte vise legitimation og lade politiet tjekke deres bagage. Razziaen betød en markant længere bustur, men i busserne var de forberedt på den skærpede kontrol.

Sidst på eftermiddagen var der ingen meldinger om fund af våben.

I forbindelse med kontrollen fløj helikoptere også langs grænsen for at holde øje med eventuelle aktivister eller store grupper på vej mod Tyskland.

Der ventes omkring 100.000 demonstranter i Hamburg, og omkring 8000 menes ifølge politiet at være en del af en voldelig venstrefløj. I Hamburg er 20.000 betjente sat på opgaven med at passe på deltagerne ved topmødet.

Allerede i weekenden var der sammenstød mellem politi og demonstranter, da myndighederne fjernede opsatte telte ved Elben. Også natten til onsdag stødte parterne sammen.

G20 er en sammenslutning af verdens 19 vigtigste industrilande og vækstøkonomier samt EU. Gruppen blev dannet i 1999 som reaktion på finanskrisen i Asien.

Siden 2008 har der været årlige eller halvårlige møder. De afholdes på skift i landene.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs Formel 1-ekspert: Kom så, Grosjean!
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx