Af Kasper Risgaard - 21/10-17 18:16

Kasper forstår ikke #MeToo-bølgen: 'Skeptiske idioter som mig bliver jo ikke klogere'Kasper forstår ikke #MeToo-bølgen: 'Skeptiske idioter som mig bliver jo ikke klogere'

DEBAT: Kasper Risgaard er vokset op på et konventionelt landbrug i midtjylland og skriver om livet som single i 20'erne. Han er kandidat i Informationsvidenskab fra Aalborg Universitet og arbejder som producer på Radio24syv.

storybild

Ligesom så mange andre har jeg også svømmet rundt i den overflod af #MeToo-tilkendegivelser, som har druknet de fleste sociale medier den forrige uge. Det er på mange måder skræmmende og foruroligende, når kvindelige venner, kollegaer og bekendte erkender, at de på et tidspunkt har oplevet noget ufrivilligt seksuelt, der var langt over grænsen.

Da de første tilkendegivelser kom frem, følte jeg mig trist, så blev jeg nysgerrig, og da det 20. '#MeToo' popper op på min Facebook, så viser den grimmeste følelse sig.

Jeg bliver skeptisk.

For kan det nu være rigtigt, at så mange af de kvinder, som bare jeg kender, har oplevet forfærdelige ting og først føler for at gøre opmærksom på det nu?

Eller er der i stedet tale om en bølge, som man gerne ville ride med på og derfor pludselig tvinger sig til at huske den ene gang, hvor der var en kollega, der strejfede dit bryst ved et tilfælde, og hvordan det måske var et overgreb?

Det er ikke en tanke, jeg er stolt af, men jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste, som har undret mig over, om det er derfor, så mange kvinder pludselig kan melde sig på banen som ofre for enten krænkelser eller overgreb.

For når jeg ser statusopdateringen med teksten '#MeToo' stå og blafre for sig selv, så melder der sig en ufrivillig nysgerrighed og interessere for historien bag, som fjerner mit fokus fra det ellers vigtige budskab.

Derfor har jeg heller ikke kunne undgå at spørge ind til flere af de venner og bekendte, der først nu har valgt at offentliggøre, at de også er blevet udsat for overgreb og i samme omgang har undladt at fortælle deres historie.

Derfor beder jeg dig, som har oplevet at stå i en situation, der fortjener '#MeToo'-mærkatet - del din historie i stedet for at tie den ihjel bag en online trend.

Når en fortælling om et overgreb bliver reduceret til to ord, banaliserer det ikke kun hændelsen, som ligger bag. Det styrker samtidig tvivlen hos dem, som benægter, at der overhoved er et problem. Som sidder med tanken, at hvis der ikke er en historie at fortælle, så er det nok ikke så slemt.

Hvis du virkelig gerne vil problemet til livs, så skal det ikke gøres til en helligdag én gang om året, hvor vi skal minde hinanden om, hvor mange utilstedelige krænkelser der sker i samfundet til daglig. Gør det til, hvad det desværre er – noget som sker på daglig basis. Fortæl, når du føler dig krænket, hvis ikke på de sociale medier, så til venner og familie.

Kun på den måde når du ud og påvirker dem, som er en stor del af problemet. Idioter som mig der er skeptiske, om det så er bevidst eller ej. Jeg bliver ikke klogere eller mere oplyst af, at du skriver to ord med tusindvis af andre, jeg bliver klogere af din personlige fortælling.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt regnskab: Derfor har kongehuset...
bt.dk
Mascha Vang afslører: To nye...
bt.dk
Sexrådgiver får ofte samme spørgsmål:...
bt.dk
Dommedag for Peter Madsen: Se de fire...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx