14/02-14 09:00

R om 34.000 ledige: Vi har gjort det helt rigtigeR om 34.000 ledige: Vi har gjort det helt rigtige

Selvom næsten 34.000 ledige mistede dagpengene sidste år, så er De Radikale "nagelfaste tilhængere" af reform.

storybild

Selvom næsten 34.000 ledige mistede dagpengene sidste år, så er De Radikale "nagelfaste tilhængere" af reform. (Billede: Polfoto)

Selvom næsten 34.000 ledige mistede dagpengene sidste år - godt og vel det tidobbelte af regeringens oprindelige skøn - så har regeringen grebet situationen rigtigt an. Det mener De Radikales arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq.

Engell: Vestager vinder regeringsrokaden
Engell: Vestager vinder regeringsrokaden

En opgørelse fra AK-Samvirke viser, at 33.900 ledige mistede dagpengene sidste år, og det skønnes samtidig at 14.000 vil gøre det samme i år.

Regeringen har løbende måtte opjustere sine tal for, hvor mange mennesker, der ville ryge ud af dagpengesystemet som følge af dagpengereformens halvering af dagpengeperioden.

Men de 33.900 overstiger selv de mest pessimistiske prognoser.

Radikal: Vestager tror hun kan klare det hele selv
Radikal: Vestager tror hun kan klare det hele selv

- Det understreger situationens alvor, og det ligger over det skøn, vi har haft, siger Nadeem Farooq.

Han henviser til, at regeringen sammen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti sidste år indførte en midlertidig ydelse, som de ledige, der dratter ud af dagpengesystemet kan få frem mod 2016.

Efter partihop: De Radikale bliver i den røde blok
Efter partihop: De Radikale bliver i den røde blok

- Det at indfase dagpengereformen på en mere lempelig måde, som vi gjorde sidste år, var det helt rigtige at gøre. Det var at tage det nødvendige sociale ansvar for tusindvis af danskere, siger Farooq.

Så regeringen har gjort det helt rigtige?

- Det synes jeg. Efter at have syslet med ekstraordinære tiltag som akutpakker, så var det eneste rigtige at gøre at indføre den midlertidige arbejdsmarkedsydelse. Man kan sige, at det burde vi måske have gjort noget tidligere, lyder det.

R: DF skal ikke have vetoret over Im
R: DF skal ikke have vetoret over Im

- Men jeg er stadig nagelfast tilhænger af dagpengereformen. Hele humlen har været, at den indfases på en meget hård måde i en meget hård økonomisk situation. Det har været det særligt svære i det her. Nadeem Farooq fastslår, at De Radikale "ingen planer har om at bløde op på genoptjeningsperioden".

- Så vil flere blive fastholdt på dagpenge, fordi nogen vil tænke i, hvordan de kan optjene, så de kan være på dagpenge, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lego-familie har tabt gigantbeløb
bt.dk
Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Ziegler om forhandlinger: Jeg er...
bt.dk
Tøjgigant lider i Danmark: Værste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx