Af - 05/12-15 11:33; Opdateret: 05/12-15 11:59

Vejdirektoratet advarer bilister om at krydse disse to broerVejdirektoratet advarer bilister om at krydse disse to broer

Selvom stormen Helga skulle være løjet af, fraråder Vejdirektoratet lørdag middag alligevel vindfølsomme køretøjer at krydse Øresunds- og Lillebæltsbroen.

storybild

Vejdirektoratet advarer lørdag vindfølsomme køretøjer om at krydse Øresunds- og lillebæltsbroen, som ses på billedet her. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Stormen Helga skulle være løjet af, men efterdønningerne sender fortsat kraftige vindstød hen over det ganske land.

På Twitter advarer Vejdirektoratet vindfølsomme køretøjer om at krydse både Øresunds- og Lillebæltsbroen:


Orkanstyrke: Stormen Helga forstyrrer togtrafik
Orkanstyrke: Stormen Helga forstyrrer togtrafik


Lørdag morgen varslede DMI hård vind til kuling med vindstød af stormstyrke langs den jyske vestkyst og i dele af Nordjylland frem til søndag eftermiddag. Og resten af landet går heller ikke fri for at holde på hat og havetrampoliner, lyder det fra vejrtjenesten:

- Hele landet får en ganske blæsende lørdag med hård vind til hård kuling, men kommer man ud ved den jyske vestkyst og i Nordjylland, får man også vindstød af stormstyrke, siger vagtchef ved DMI Thyge Rasmussen til Ritzau.

Stormen Helga har mistet pusten
Stormen Helga har mistet pusten

Stormen Helga fik stor passagerfærge til at tage vand ind
Stormen Helga fik stor passagerfærge til at tage vand ind

Fredag aften fik stormen Helga en passagerfærge med 1568 personer om bord til at vende om i Østersøen på vej fra Tallinn i Estland til Stockholm i Sverige, fordi den tog vand ind. Det var ifølge nyhedsbureauet TT meterhøje bølger, der forårsagede skaderne på færgen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx