Af - 14/08-15 07:53

Fotovogne: S ser positivt på at få fængselsbetjente på vejeneFotovogne: S ser positivt på at få fængselsbetjente på vejene

Det giver mening, at fængselsbetjente tager sig af fartkontroller, siger Socialdemokraternes Trine Bramsen.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Trine Bramsen, Socialdemokraternes retsordfører, synes, at det er en god idé, hvis fængselsbetjente skal løse opgaven med at udføre fartkontrol på vejene.

Meldingen kommer, efter at Fængselsforbundet over for justitsminister Søren Pind (V) har tilbudt fængselsbetjentenes assistance til at løse opgaven med at udføre fartkontrol.

- Der er positive takter i det, fordi der er færre mennesker i fængslerne. Derfor har vi fængselsbetjente i overskud, og det er oplagt, at de kan varetage opgaver som kontrollen i fotovognene, siger Trine Bramsen til Ritzau.

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, har udtalt sig kritisk over for idéen. Han mener ikke, at fængselsbetjente er egnede til opgaven på vejene.

Minister vil skrotte fotovogne til fordel for stærekasser
Minister vil skrotte fotovogne til fordel for stærekasser

Han henviser blandt andet til, at politibetjente kan udsættes for vold og overfald, og at der skal uddeles bøder.

Men det er Trine Bramsen ikke enig i.

- Vi har at gøre med personer, som er vant til at håndtere de mest kriminelle i samfundet, og derfor har jeg fuld tiltro til, at de godt kan håndtere fartsyndere. Det ser jeg bestemt ikke problemer i, siger hun.

Spørgsmål: Hvad så, hvis fængslerne fyldes op igen? Skal fængselsbetjentene bare kastes frem og tilbage?

Venstre: Flyt 100 betjente ud af fotovogne
Venstre: Flyt 100 betjente ud af fotovogne

- Så må vi tage en drøftelse af det, men jeg har en klar forventning om, at vi netop ikke skal have en bølge af ekstremt kriminelle. Det er derfor, vi skal frigive betjente fra fotovognene, så vi kan få kriminaliteten endnu længere ned, siger Trine Bramsen.

Emnet er noget, som Trine Bramsen vil tage med til forhandlinger om et nyt politiforlig. Forhandlingerne ventes at gå i gang i efteråret.

I øjeblikket kører der en forsøgsordning med HK'ere, som er ansat ved politiet, og som foretager fartkontrol.

LÆS OGSÅ: Efter øget fartkontrol: Bilisterne sænker farten

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx