Af - 03/10-16 19:08; Opdateret: 03/10-16 19:27

Pengeregn: Så meget har danskerne samlet ind til såret Christania-betjentPengeregn: Så meget har danskerne samlet ind til såret Christania-betjent

Den 31. august blev en betjent skudt i hovedet på Christania. Nu har danskerne indsamlet over en million kroner til ham og hans højgravide kæreste.

storybild

I aftentimerne den 31 . august går det helt galt på Pusher Street på Christania. En ung hashhandler trækker en pistol og skyder to betjente og en civil. Den ene betjent bliver ramt i hovedet og bliver hårdt såret. (Billede: Scanpix/arkiv)

Ved midnat sluttede indsamlingen til den betjent, som blev hårdt såret af et skud i hovedet på Christania den 31. august. Det skriver Ole Madsen, efterforsker ved Københavns Politi og initiativtager til indsamlingen, på indsamlingsgruppens facebookside. Det skriver Bt.dk.

Ole Madsens skriver, at pengene er ved at blive overført til betjenten og hans familie, og det er en ganske net sum, der er på vej til betjenten og hans højgravide kæreste. Danskerne har den seneste måned indsamlet over en million kroner, helt præcis 1.046.173 kroner og 75 øre.

Politidirektør: Betjent er hårdt og kritisk såret
Politidirektør: Betjent er hårdt og kritisk såret

- Familien blev meget meget glade, og de vil gerne sende en kæmpe tak og hilsen ud til Jer alle. Penge er en sølle trøst, men de kan alt andet lige gøre visse ting lettere. De er Jer alle meget taknemmelige! skriver Ole Madsen i facebook-opslaget.

Familien er glad for indsamlingen, som de håber vil give bedre muligheder for genoptræning.

Christianitter samles: Skud er brud på fristadens grundlov
Christianitter samles: Skud er brud på fristadens grundlov

Betjenten blev ramt af et skud i hovedet, da han om aftenen den 31. august var på arbejde på Pusher Street på Christania og her forsøgte at anholde den 25-årige hashhandler Meza Hodsic, som trak sin pistol og skød. En anden betjent blev såret af et skud i benet. Også en civil blev lettere såret. Meza Hodsic flygtede efterfølgende til en bebyggelse på Amager.

Formodet gerningsmand bag skyderi på Christiania er død
Formodet gerningsmand bag skyderi på Christiania er død

Han blev morgenen efter opsporet af politiet. Han nægtede at overgive sig og skød mod politiet, som besvarede skuddene. Meza Hodsic blev hårdt såret under skudvekslingen og døde knap et døgn senere af sine kvæstelser.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx