Af - 02/03-14 11:16; Opdateret: 02/03-14 16:37

SF-top til EU-modstandere: I ryger udSF-top til EU-modstandere: I ryger ud

To SF'ere risikerer at blive smidt ud af partiet, fordi de stiller op til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

storybild

Jørgen Grøn stiller op til Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, og det risikerer at koste ham medlemskabet af SF. (Billede: Folkebevægelsen mod EU - Foto-Lab / Søren Friis)

Kan man være medlem af SF og samtidig stille op til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU?

Det spørgsmål skal SF's landsmøde tage stilling til i dag – og partiets landsledelse anbefaler landsmødet at svare 'nej' på det spørgsmål. Det skriver Dagbladet Arbejderen.

Dermed risikerer de to SF'ere Jørgen Grøn og Mehmet Aksoy – der begge tidligere har stillet op til kommunalvalg for SF – at blive smidt ud af partiet. De stiller nemlig begge op til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Kommentator: Dyhr har en fair chance
Kommentator: Dyhr har en fair chance

- Tidligere har SF kritiseret Socialdemokraterne for at ekskludere EU-modstandere. Skal SF til at være et snævert topstyret parti med lavt til loftet, spørger de to i en fælles udtalelse.

Forslaget om, at det ikke længere skal være muligt at stille op for Folkebevægelsen mod EU og samtidig være medlem af SF, er stillet af SF-medlemmet Torben Duelund, og SF's landsledelse bakker op om det:

'Landsledelsen indstiller forslaget til vedtagelse, idet landsledelsen finder det uheldigt, at medlemmer af SF kan stille op til f.eks. Europaparlamentet for andre partier,' skriver partiets øverste organ i de officielle landsmødepapirer.

Vikaren fra helvede er igen ude med riven
Vikaren fra helvede er igen ude med riven

Indtil 1991 var SF faktisk medlem af Folkebevægelsen mod EU, og selv om SF i dag selv stiller op til EU-valgene er der tradition for, at EU-skeptiske SF'ere stiller op for Folkebevægelsen mod EU, der er en tværpolitisk sammenslutning præget af venstrefløjen og især Enhedslisten.

Opdatering: Søndag eftermiddag blev forslaget som ventet vedtaget af SF's landsmøde.

LÆS OGSÅ: SF-bagland skælder ud på Dong-ballademagere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx