Af Ritzau - 13/10-16 07:14

Støjberg vil lade integrationsydelse være for livstidStøjberg vil lade integrationsydelse være for livstid

I dag kan man højst være på den særligt lave ydelse i syv år. Men regeringen vil ændre reglerne.

storybild

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil ændre reglerne, så den særligt lave integrationsydelse skal kunne være på livstid, hvis folk ikke får arbejde. Man skal ikke kunne sætte sig ned og vente på en højere ydelse, lyder det. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/© Uffe Weng)

Står det til regeringen, skal folk, der kommer til Danmark og ikke kommer i arbejde, fremover have den særligt lave integrationsydelse på ubestemt tid.

Det skriver Politiken.

I dag er reglerne sådan, at det kun er de første syv år her i landet, at man får den særligt lave understøttelse.

Men det skal være slut med, at man i princippet bare kan "vente" sig til kontanthjælp, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til Politiken.

- Jeg må helt ærligt sige, at det her er rent principielt for mig. Man skal ikke kunne sætte sig ned og vente på en højere ydelse, siger ministeren.

Integrationsydelsen blev indført kort efter, at Venstre vandt regeringsmagten sidste år. Den betyder, at en person, der ikke er forsørger, får 6010 kroner om måneden.

Til sammenligning er kontanthjælpen på 10.968 kroner, skriver Politiken.

Både Dansk Socialrådgiverforening og Rådet for Socialt Udsatte kritiserer regeringens forslag. Folk risikerer at leve i fattigdom, til de en dag kommer på pension, lyder det.

De Radikale mener ifølge Politiken, at forslaget øger behovet for, at Socialdemokratiet garanterer at fjerne integrationsydelsen, hvis partiet igen får regeringsmagten.

Socialdemokratiets udlændingeordfører, Dan Jørgensen, vil dog ifølge Politiken ikke give noget løfte om det.

- Vi er imod integrationsydelsen. Derfor også imod det forslag, skriver han i en mail til avisen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx