Af Berit Hartung - 06/01-18 12:56

Snebyger rammer Danmark: Her bliver det kælkevejrSnebyger rammer Danmark: Her bliver det kælkevejr

Noget, der ligner vintervejr, rammer Danmark i weekenden. Det er usikkert, hvor meget sne der falder, men sikkert er det, at det bliver koldt. Både om dagen og om natten.

storybild

Kulde, slud og op til fem centimeter sne.

Sådan lyder prognoserne fra DMI for det kommende døgn.

Her melder meteorologerne nemlig om muligheder for snebyger flere steder i landet lørdag. Nogle steder bliver det måske liggende, så det bliver muligt at få luftet kælken i løbet af søndagen. De slud- og snebyger, der i morgentimerne faldt over det sydlige Danmark og Fyn, bevæger sig nemlig i løbet af lørdagen til Sjælland og Lolland-Falster.

»Vi får en overgang lokale snebyger i kystregionerne. Ellers bliver det overvejende tørt vejr, og der kommer ikke de store mængder nedbør,« siger vagthavende meteorolog Steen Rasmussen fra DMI, som dog ikke forventer, at det bliver voldsomme mængder sne, der bliver tale om. Men til de heldige kan der komme op til fem centimeter.

»Men som det ser ud ud, bliver det nok ikke de store snemængder.«

Sikkert er det imidlertid, at det bliver markant koldere, end vi har været vant til de seneste uger. Natten til søndag kan der bliver helt ned til otte graders frost.

Også dagene bliver kolde og højst fem plusgrader.

»Temperaturerne om dagen kommer til at ligge lige over frysepunktet,« siger Steen Rasmussen, som iøvrigt lover både en flot søndag og en flot mandag med vindstille, skyfrit og solrigt vejr.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter vanvittig målfest: Brøndby...
bt.dk
Ubådssagen: Derfor vil livstid være...
bt.dk
Zorniger om lille matchbold: 'Det her...
bt.dk
Han står bag USA's mest omtalte bog:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx