Af Niels Pedersen - 24/11-17 15:58

Ditte kritiserede 'Black Friday' på nettet - det faldt ikke i god jord Ditte kritiserede 'Black Friday' på nettet - det faldt ikke i god jord

Politikens debatredaktør Ditte Giese endte i en ophedet diskussion om Black Friday med den tidligere DR-kommentator Jens Jacob Juulsager på Twitter.

storybild

Gabriella på 8 og hendes mor Mildrid er køber et Apple Watch på tilbud i Power i Glostrup lige da de åbnede kl. 7 under Black Friday, fredag den 24. november 2017. (Billede: Bax Lindhardt)

Det sker efter at Giese i et tweet opfordrer danskerne til at droppe forbrugsfesten og den 'brug-og-smid-væk-kultur' Black Friday efter hendes mening er eksponent for.

Jens Jacob Juulsager var den allerførste, som reagerede på Gieses tweet, og den nuværende regionalrapporter hos TV 2 Lorry er rygende uenig med hende. Han påpeger, at Black Friday giver mange danskere mulighed for at sikre sig julegaver, de ellers ikke havde haft råd til.

Giese svarede tørt, at hun da sagtens kunne finde på noget mere elitært og kommer med to eksempler.

Det første eksempel er en reference til et berømt citat fra den franske dronning Marie Antoinette, som efter sigende udbrød 'så giv dem dog kage', da fattige og sultne borgere konfronterede hende med, at de ikke havde noget brød kort før den franske revolution. Det andet eksempel drejer sig om den nye og lavere registreringsafgift på biler, som især gør dyre og mere forurendende biler billigere.

Men Jens Jacob Juulsagers svar er knastørt.

Giese påpeger derefter, at de fleste danskere efter hendes mening har alt rigeligt i forvejen, og at det faktisk især er dem, der går 'shop-amok' på Black Friday.

Flere andre deltager også i den heftige debat om Black Friday i tråden, og folk er ligeså rygende uenige, som Giese og Juulsager. Især Politikens debatredaktør må lægge ryg til en del kritik for sin holdning, men også Juulsager får et par drøje hug.

Sidste år satte Black Friday forbrugsrekord som den største handelsdag i Danmark nogensinde med et samlet dankortforbrug på over to milliarder kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brutalt overfald i lejlighed:...
bt.dk
Klopp svarer igen på kritik af...
bt.dk
Uhyggelig ulykke i dansk svømmehal:...
bt.dk
Verdens eneste 'tropiske isbjørn' er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx