Af - 05/08-14 13:44; Opdateret: 05/08-14 13:55

Ministerie undersøger om Eurovision-støtte er lovligMinisterie undersøger om Eurovision-støtte er lovlig

Indenrigsministeriet vil nu undersøge, om det overhovedet var lovlig statsstøtte, at Københavns Kommune og Region Hovedstaden støttede Eurovision med over 100 millioner kroner.

storybild

Økonomi og Indenrigsministeriet går nu ind i Københavns Kommune og Region Hovedstadens støtte på i alt godt 100 millioner kroner til Eurovision-showet. (Billede: Polfoto)

Ulykkerne bliver ved med at vælte ned over selskabet bag Eurovision, Projektselskabet, som Wonderful Copenagen oprettede til at stå for arrangementet.

I går oplyste Indenrigsministeriet til metroxpress, at de nu vil undersøge, om det overhovedet var lovligt, da Københavns Kommune, Region Hovedstaden og det offentligt støttede turistselskab Wonderful Copenhagen støttede DR's Eurovision-show med i alt 112 millioner kroner - ved at stå for udgifterne i forbindelse med scenen.

Politikere vil pudse Rigsrevisionen på skandaleramt Eurovision-selskab
Politikere vil pudse Rigsrevisionen på skandaleramt Eurovision-selskab

Sagen kommer, efter at Wonderful Copenhagen i går måtte erkende, at udgifterne til Eurovision blev tre gange så høje som budgetteret - og derfor fyrede de den ansvarlige direktør for showet, Martin Bender.

Det kan nemlig være ulovlig statsstøtte, hvis skattekroner bruges til at virke konkurrenceforvridende enten over for andre byer eller tv-kanaler. Og her er 112 millioner kroner altså brugt til at lave en scene for DR.

Enhedslisten: Luk skandaleramt turistselskab
Enhedslisten: Luk skandaleramt turistselskab

Det får nu Indenrigsministeriet til at undersøge sagen.

- Vi har bedt de forskellige myndigheder redegøre for det juridiske grundlag for at give støtten i forbindelse med Eurovision og om hvordan man mener støtten forholder sig til EU's statsstøtteregler. Når vi har modtaget alle svarene, vil vi overveje sagen nærmere. Vi vil blandt andet sammen med Erhvervs- og Væksministeriet se på statsstøtte-spørgsmålene i sagen, siger juridisk chefkonsulent Hanna Ege fra Økonomi og Indenrigsministeriet til metroxpress.

Frank Jensen vil ikke betale for Eurovision-brøler
Frank Jensen vil ikke betale for Eurovision-brøler

De har bedt Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Statsforvaltningen Hovedstaden Kulturministeriet og Erhvervs- og Vækstminsiteriet om en redegørelse for statsstøtte i forbindelse med Eurovision.

Vurderer ministeriet, at det er ulovligt, kan det ende i en EU-sag og gøre, at DR i værste fald selv skal betale hele beløbet.

Statsforvaltningen har ellers godkendt kommunen og regionens støtte, hvis hele scenen pilles ned efter brug - og de mange nybyggerier ikke gives til udlejeren af grunden.

Men den godkendelse har Indenrigsministeriet ikke været tilfreds med. De undersøger derfor sagen nok engang.

Wonderful Copenhagen: DR sprængte Eurovision-budget
Wonderful Copenhagen: DR sprængte Eurovision-budget

Overborgmester Frank Jensen forholder sig til statsforvaltningens afgørelse.

- Indenrigsministeriets henvendelse handler ikke om underskuddet, men om kommunalfuldmagt og statsstøtteregler ift. vores støtte til Eurovision. Vores svar bygger på kommunens udtalelse fra marts til Statsforvaltningen, som lå til grund for Statsforvaltningens efterfølgende udtalelse. Her vurderede Statsforvaltningen, at kommunens støtte var lovlig - og altså hverken i strid med kommunalfuldmagten eller statsstøttereglerne, skriver Frank Jensen i en e-mail til metroxpress.

LÆS OGSÅ: DF til Eurovision-direktør: Tag dit tøj og gå

LÆS OGSÅ: Sophie Hæstorp: Regningen ender hos skatteyderne

LÆS OGSÅ: Eurovision-selskab fyrer ansvarlig direktør

LÆS OGSÅ: Rapport: Eurovision blev over tre gange så dyrt som planlagt

LÆS OGSÅ: Eurovision-selskab erkender lovbrud: Risikerer millionbøde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx