Af - 08/10-15 10:39; Opdateret: 08/10-15 11:00

Suzanne Bjerrehuus: Den lærervikar skal ikke være blandt børnSuzanne Bjerrehuus: Den lærervikar skal ikke være blandt børn

Det er fuldt ud på sin plads, at en lærervikar er blevet fritstillet efter at have vist en krigsfilm for en fjerdeklasse, mener debattør Suzanne Bjerrehuus.

Bildstrecke im Grossformat »

Er du forælder til et af børnene i klassen, eller ved du noget om sagen? Skriv til cha@mx.dk
---------------------------------------------------------------------------------------------

En lærervikar, der viser barske krigsfilm i en fjerdeklasse, har intet at gøre i nærheden af så unge børn.

Det mener forfatter og debattør, Suzanne Bjerrehuus, oven på sagen om en vikar, der tirsdag viste filmen 'Savior,' der omhandler borgerkrigen i Jugoslavien, for en skoleklasse, hvorefter flere elever fik mareridt om grusomhederne i spillefilmen.

- Jeg synes, at skolen har gjort det rigtige. Han skal ikke være ude blandt børn. Han må møde børn på deres præmisser, siger Suzanne Bjerrehuus og fortsætter:

- Det er mangel på dømmekraft, som lærervikar. Havde det været i en gymnasieklasse, havde det været noget andet. Jeg går ud fra, at personen har haft et ideal om, børnene skal vide, hvad der foregik dengang, siger hun.

Historien har kastet en del meninger af sig, og på Facebook skriver mange, at skolen har overreageret ved at fritstille lærervikaren.

- Man kunne jo også lige starte med at tage en god snak med ham. En bortvisning lyder ret dramatisk, og jeg synes, det er at overreagere, hvis ellers han normalt ikke træder ved siden af, lyder det i en populær kommentar på metroxpress' Facebook.

Men Suzanne Bjerrehuus holder fast i sit synspunkt:

- Man ved, at billederne sætter sig på nethinden hos børn, så jeg synes, de skal skånes for dem. Men selvfølgelig skal børn og unge kende til krigen og de forfærdelige ting, der skete.

Lærervikar bortvist: Nordjyske elever får psykologhjælp efter denne film
Lærervikar bortvist: Nordjyske elever får psykologhjælp efter denne film

- Der er curlingforældre, og det kan blive for meget, men jeg synes, at børn skal skånes for billeder af den slags. De sidder også og spiller computerspil, men der er det jo ikke levende mennesker, der bliver skudt.

LÆS OGSÅ: Lærervikar sendte nøgensnaps til elever og tegnede på penis

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx