Af Ritzau - 24/11-16 16:34; Opdateret: 24/11-16 17:12

R i appel om dobbeltuddannelse: Lad os finde penge andetstedsR i appel om dobbeltuddannelse: Lad os finde penge andetsteds

Når der er råd til at sænke registreringsafgiften, må der også være råd til mere end en uddannelse, mener R.

storybild

Den radikale partileder, Morten Østergaard, opfordrer S til at udskyde beslutningen om, hvordan man skal finansiere en justering af dagpengesystemet. Det er forkert at spare på uddannelse, mener han. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

Den radikale partileder, Morten Østergaard, opfordrer i 11. time Socialdemokratiet til at skyde finansieringen af dagpengeaftalen til hjørne.

S er med i det flertal, der har besluttet at begrænse muligheden for at tage mere end en uddannelse på samme niveau. Det skal skaffe flere penge til dagpengesystemet.

Forslaget blev førstebehandlet i Folketinget torsdag. Og her gav den socialdemokratiske formand for Børne- og Undervisningsudvalget, Christine Antorini, udtryk for, at hun godt forstår, at nogle kommer i klemme.

- Men ud fra en betragtning af, hvor man kan finde nogle penge, som ikke begrænser den frie og lige adgang til uddannelse, så synes vi, at forslaget er rimeligt, sagde hun blandt andet.

Men det er det helt forkerte sted at spare, mener Morten Østergaard. Han opfordrer til at finde pengene, når politikerne alligevel skal forhandle om en samlet plan for dansk økonomi frem til 2025.

- Jeg anerkender ikke nødvendigheden af at skære i uddannelse, når man samtidig ser en finanslov, hvor der er råd til at sænke registreringsafgiften, siger Morten Østergaard.

- Er man villig til at tage nogle af de reformer, som er bragt i spil blandt andet af os, er der et fint råderum til ikke bare at holde op med at spare på uddannelse, men også at investere i det.

Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti blev enige om at justere dagpengesystemet i oktober sidste år. Formålet var, at færre skal løbe helt tør for dagpenge.

De Radikale har tilsluttet sig aftalen, men partiet finder finansieringen uspiselig.

- Det er Socialdemokratiet, der har besluttet sig for alene at ville forhandle det her med Venstre og Dansk Folkeparti. Hvis man havde inviteret os med, så havde vi fundet en anden og bedre finansiering, siger Østergaard.

- Men nu er vi inde i et forløb, hvor vi diskuterer dansk økonomi frem til 2025 samlet set. I den sammenhæng er 300 millioner et beskedent beløb, mener han.

Aftalen om at begrænse dobbeltuddannelser skal årligt give 427 millioner kroner fra 2020.

Heraf skal 308 millioner kroner finansiere sidste års aftale om et nyt dagpengesystem. De resterende penge skal styrke de videregående uddannelser.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Derfor har du købt blomster i dag...
bt.dk
Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Stålsat Michael Laudrup: 'Jeg ønsker...
bt.dk
Syv-årig dreng faldt gennem isen: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx