Af Niels Pedersen - 07/11-17 11:14

Politiet med flabet besked til borgerne: Sådan slipper du for bøden, ALLE hader Politiet med flabet besked til borgerne: Sådan slipper du for bøden, ALLE hader

Nordjyllands Politi kommer med en kæk 'guide' til borgere, der er trætte af fartbøder.

storybild

Arkivfoto. Fotovogn. (Billede: Johan Gadegaard)

Fotovognene er alle bilisters skræk og genstand for en heftig debat blandt danskerne. Selv politikere har været ude med riven og kaldt dem 'rene pengemaskiner', men nu svarer Nordjyllands Politi igen med et temmelig sarkastisk - eller sågar flabet - tweet.

'Der er langt til weekend. Faktisk er ugen kun lige startet. Vi synes derfor, at det er oplagt at komme med et par tips til at undgå blitzet,' skriver Nordjyllands Politi i tweetet, hvor de har tilføjet, hvad der vel kan kaldes en idiotsikker guide til, hvordan du undgår at blive blitzet og få et kedeligt brev fra politiet efter at have trådt lidt for hårdt på speederen.

Mange danskere føler, at politiet bevidst placerer fotovognene på steder, hvor de kan fange flest muligt. Blandt andet var mange bilister rasende over en fartkontrol ved Ejer Bavnehøj-rastepladsen syd for Skanderborg i september, hvor politiet samtidig foretog lastbilskontroller og - ifølge flere bilister - ikke skiltede ordentlig med fartgrænserne.

»Der er virkelig mange, der er havnet i en fælde der. Jeg så ikke nogle 50 km/t-skilte, kun at fartgrænsen var slut. Alle tog farten af, fordi der skete så meget. Jeg tror, der har været skilte, men de var ikke synlige. Jeg så kun de store skilte med blink og truckkontrol,« siger Tina Steiner til jv.dk.

Men politiet fastholder, at fartkontrollerne er vigtige, fordi fartsynderne udviser en adfærd i trafikken, som kan koste menneskeliv. Det gjorde derfor vicepolitiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, vred, da han så, at en bilist havde kørt 128 km/t på en strækning, hvor man maksimalt må køre 50. En forseelse der kostede en ubetinget frakendelse af kørekortet.

»Men hvis du rammer en person med 128 kilometer i timen, så kan du selv regne ud, hvad der sker. Der er en årsag til, at man må køre 50 kilometer i timen i byer,« sagde Knud Reinholdt efter fartkontrollen, der blev foretaget i august.

Herunder kan du se hele tweetet, hvor Nordjyllands Politi skærer ud i pap, hvordan man undgår at blive blitzet:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

De ryddede op i bedstefars hus: Han...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Fire skiløbere frygtes døde i lavine
bt.dk
DMI advarer om voldsomt vejr - sne på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx