Af - 16/04-15 13:02; Opdateret: 16/04-15 13:20

Tillykke, Margrethe: Aarhus har købt kage for 50.000 kronerTillykke, Margrethe: Aarhus har købt kage for 50.000 kroner

Aarhus Kommune brugte 50.000 kroner på gratis kage, da de fejrede Dronning Margrethe i sidste uge. Komplet latterligt, mener Enhedslisten.

Bildstrecke im Grossformat »

Aarhus Kommune fejrede dagens fødselar, Dronning Margrethe, i stor stil, da hun gæstede byen i sidste uge. Kommunen havde afsat i alt 225.000 kroner til fejringen af Danmarks dronning med alt fra karettur gennem byen til stor fest for særligt indbudte gæster.

Dronningen: Integration drejer sig ikke om frikadeller
Dronningen: Integration drejer sig ikke om frikadeller

Byens borgere fik dog bogstavelig talt også en bid af kagen. Kommunens Børn og Unge- og Sundhed og Omsorg-afdeling havde nemlig afsat yderligere 50.000 kroner til gratis kage i Ridehuset. En beslutning som Maria Sloth, politisk ordfører for Enhedslisten i Aarhus Byråd, har meget svært ved att forstå.

”Helt kort sagt, så er det komplet latterligt. Det er pinligt, at nogle af de politikere, der mener, at vi bruger for mange penge i Aarhus Kommune, tager til den fest, som er betalt af skatteyderne. Det er så ekstra pinligt, at de bruger så mange penge på at servere kage,” siger Maria Sloth.

Dronningen: Vi må gerne stille krav til indvandrere
Dronningen: Vi må gerne stille krav til indvandrere

”Det er lidt Marie-Antoinette-agtigt. Når borgerne nu ikke kan komme til fest, så kan de da få lidt kage. Det er et mærkeligt signal at sende,” siger Enhedslistens Maria Sloth.

TV: 40 års tro tjeneste: Bente får ingen medalje fra dronningen
TV: 40 års tro tjeneste: Bente får ingen medalje fra dronningen

Aarhus Kommune har endnu ikke de specifikke regninger, men den umiddelbare vurdering fra kommunen er, at ”de oplyste budgettal ikke er helt ved siden af". Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg, håber da også, at aarhusianerne havde en god dag.

”Vi ville med kagebordet gerne være med til at give byens børn og ældre en ekstra oplevelse. Der opstår altid noget særligt, når børn og gamle mødes,” siger Jette Skive.

Dagens boble: Hvad ønsker dronningen sig til sin fødselsdag?
Dagens boble: Hvad ønsker dronningen sig til sin fødselsdag?

Hun bliver bakket op af Bünyamin Simsek (V), rådmand for Børn og Unge.

”Det her handler om, at de 50.000 børn, som vi har med at gøre, får lov til at fejre dronningen. Derfor ville vi gerne støtte op omkring, at det blev en folkelig fejring,” siger Bünyamin Simsek.

Vil du have flere historier fra Aarhus og omegn leveret direkte i dit feed, så like MX Aarhus i linket lige nedenfor.

​​

LÆS OGSÅ: Dronningens søstre: Derfor er Margrethe ikke bange for at blive ældre

LÆS OGSÅ: Dronningens lillesøster: Få nu en mobil Margrethe

LÆS OGSÅ: Søstre om dronningen: Sammen med os er hun sig selv

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx