Af - 22/01-15 21:36

-Jeg ville gerne have haft psykologbehandling, inden jeg fik medicin-Jeg ville gerne have haft psykologbehandling, inden jeg fik medicin

Line Jørgensen fik angst som 15-årig og blev sat i behandling med lægemidlet Sertralin, men hun ville gerne have haft muligheden for at blive rask uden medicin

storybild

(Billede: Privatfoto)

Line Jørgensen er 15 år gammel, da hun første gang begynder at få symptomer på angst.

- Det var en følelse af, at det hele hoppede, og at gulvene svingede fra side til side. Jeg havde også en enorm præstationsangst, og jeg rystede over det hele, når jeg skulle fremlægge noget i skolen.

Stefanie på 15 gik psykisk ned – ligesom sin søster
Stefanie på 15 gik psykisk ned – ligesom sin søster

Angsten gør det svært for Line at passe sin skole, og den påvirker hendes humør meget. Derfor begynder Line at have samtaler med sin læge.

Men efter noget tid stopper samtalerne, og Line får det meget slemt. Hun har uro i kroppen konstant og får flere store angstanfald. Hendes læge henviser hende til Børne- og Ungdomspsykiatrien, der vil give Line lægemidlet Sertralin mod angst kombineret med terapi, men Line vil ikke have medicin i begyndelsen.

Søskende til psykisk syge lider i stilhed
Søskende til psykisk syge lider i stilhed

- Jeg var bange for, at jeg ville blive afhængig, men jeg havde det så dårligt, at jeg endte med at sige ja alligevel.

I dag har Line fået angstmedicin i et års tid.

- Jeg døjer stadig med min angst i hverdagen, men det er kontrolleret på grund af den ro, medicinen giver, og de redskaber jeg fik i terapien.

Hver tredje dansker bliver psykisk syg i løbet af livet
Hver tredje dansker bliver psykisk syg i løbet af livet

Line håber på at kunne stoppe med medicinen til sommer, når hun afslutter gymnasiet, inden hun skal starte på en videregående uddannelse.

- Medicinen har virket, men jeg ville ønske, jeg havde haft muligheden for at prøve psykologbehandling, inden jeg fik medicin. Jeg opsøgte faktisk en psykolog, mens jeg ventede på at få behandling i psykiatrien, men det var simpelthen for dyrt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx