Af - 11/08-14 08:27

Lærerne mangler arbejds-stationer på skolerneLærerne mangler arbejds-stationer på skolerne

Et nyt skoleår er begyndt, og med det en anderledes arbejdsdag for lærerne. For nu skal lærerne blive længere på skolen, og må ikke forberede sig hjemme.

storybild

(Billede: Frandsen Finn)

Men på flere skoler mangler der skrivebord, kontorstol og computer til de forberedende lærere.

På flere skoler er møblerne ikke leveret, og ombygning af lokaler er ikke blevet færdig til skolestart, fortæller formanden for Danmarks Lærerforening i Fredericia, Per Breckling til DR Nyheder.

- Vi har et problem i forhold til byrådets beslutning om, at halvdelen af lærerne skal have en arbejdsplads på skolerne. Det er man ikke færdig med, og det bliver først færdigt til efterårsferien, siger han.

Skolereform: Lærere skal stemple ind og ud
Skolereform: Lærere skal stemple ind og ud

I Fredericia mangler fire ud af seks skoler arbejdspladser. En af skolerne er Kirstinebjergskolen, som bygger om, så der bliver flere arbejdspladser. Men ombygningen er ikke helt færdig, siger skoleleder Egon Sørensen.

- Det er ikke lykkedes at få det hele på plads, men jeg synes, at folk tager det med godt humør, og er forstående over for situationen. Men det er selvfølgeligt ærgerligt, at vi ikke har det sidste på plads, siger skolelederen.

Børns skoledage bliver længere end minister lovede
Børns skoledage bliver længere end minister lovede

I Trekantområdet er der 82 kommunale folkeskoler, og mere end hver sjette skole mangler arbejdsplader til lærerne.

Alle skoler har fundet en løsning på situationen. For eksempel har Kirstinebjergskolen indrettet midlertidige arbejdspladser i gymnastiksalen og tilladt at lærerne arbejder hjemme indtil der er plads på skolen.

- Jeg kan se, at man finder ud af det, og finder løsninger og steder, hvor man kan sidde og forberede sig, og arbejde sammen i lærerteamet. Jeg synes faktisk, at det fungerer meget fint, mener Egon Sørensen.

De sidste arbejdspladser forventes færdige til efterårsferien.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx