Af - 10/10-14 06:25; Opdateret: 10/10-14 08:59

Karen Hækkerup forlader ministerpostKaren Hækkerup forlader ministerpost

Socialdemokraternes justitsminister træder ud af regeringen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Karen Hækkerup, der er regeringens nuværende justitsminister, forlader ifølge TV 2 News sin ministerpost.

Hun skal ifølge i stedet være direktør i interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer - en stilling, der blev ledig, da den tidligere Venstre-minister Søren Gade fratrådte den stilling for et par uger siden.

- Jeg vil gerne sige tak til de mange dygtige embedsmænd, jeg har mødt gennem tiden. Ikke kun i Justitsministeriet, men også i Social- og integrationsministeriet og Fødevareministeriet, udtaler Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

OVERBLIK: Her er alle Thornings rokader
OVERBLIK: Her er alle Thornings rokader

Dermed skal Helle Thorning-Schmidt ud i endnu en ministerrokade.

Ifølge Berlingske stopper Karen Hækkerup sit virke som justitsminister med øjeblikkelig virkning, og fra d. 20. oktober tiltræder hun hos Landbrug og Fødevarer.

- Jeg glæder mig til at komme tilbage til fødevarebranchen. Som fødevareminister blev jeg imponeret af den kreativitet, ihærdighed og moderne tænkning, der er blandt landmænd og fødevareproducenter, så da jeg fik tilbuddet om at blive administrerende direktør, var hverken hjerte eller hjerne i tvivl om, at det er det rigtige for mig, siger Karen Hækkerup.

Politisk kommentar: Meget uheldigt farvel for regeringen
Politisk kommentar: Meget uheldigt farvel for regeringen

Karen har siddet i folketinget for Socialdemokraterne siden 2005, og i den nuværende regeringensperiode har hun bestredet tre ministerposter.

Hun tiltrådte som Social - og integrationsminister i efteråret 2011, da Socialdemokraterne, Radikale Venstre og SF overtog regeringensmagten. Her sad hun indtil sommeren 2013, hvor blev fødevareminister efter en ministerrokade, og endelig i december sidste år overtog hun justitsministeriet efter Morten Bødskov, der måtte forlade på posten pga. Christiania-sagen.


Opdateres...

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx