Af - 16/01-14 11:24; Opdateret: 16/01-14 13:10

Solariebrugere bliver yngre og yngreSolariebrugere bliver yngre og yngre

Kræftens Bekæmpelse kræver, at politikerne indfører en aldersgrænse for solariebrug på 18 år.

storybild

Unge bør forbydes at bruge solarium, så de undgår at få modermærkekræft, mener Kræftens Bekæmpelse.

Cirka halvdelen af de 15-25-årige solariebrugere havde deres debut i solariet, inden de fyldte 15 år, mens fire procent var i solarium første gang før de fyldte 12 år, viser nye undersøgelser. Og det vækker bekymring hos Kræftens Bekæmpelse.

- Det er problematisk, for det indikerer, at vi har svært ved at nå ud til den vigtigste aldersgruppe, netop de unge siger Peter Dalum, projektchef for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne, der står bag i alt to nye undersøgelser 'Voksne danskeres solarievaner 2012.

Men selv om der er sket mere end en halvering af unge mellem 15 og 25 år som går i solarium i denne aldersgruppe, er der fortsat alt for mange unge, der går i solarium, mener Peter Dalum, projektchef for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne:

- Den positive udvikling ser desværre ud til at være stagneret. Det er fortsat hver syvende mellem 15 og 25 år, som går i solarium, og det kan vi ikke være tilfredse med. Man kan nå langt med kampagner, men ikke langt nok, siger han og opfordrer til, at politikerne indfører en aldersgrænse for solariebrug på 18 år.

Læger og sygeplejersker svigter kræftramtes pårørende
Læger og sygeplejersker svigter kræftramtes pårørende

- De fleste andre europæiske lande har indført en aldersgrænse for unge og haft gode erfaringer med det, så vi håber, at de danske politikere snart vil gøre det samme, siger Peter Dalum.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx