Af - 07/04-16 19:41

Qvortrup om gymnasie-forhandlinger: Der kommer et bredt forligQvortrup om gymnasie-forhandlinger: Der kommer et bredt forlig

Der er tale om reel politisk uenighed, når regeringen og oppositionen står fast på forskellige karakterkrav, mener Henrik Qvortrup.

Bildstrecke im Grossformat »

Fronterne mellem rød og blå blok er trukket hårdt op forud for forhandlingerne om en ny gymnasiereform.

Regeringen står fast på et karakterkrav om minimum 4 i dansk og matematik, og vil kun forhandle med partier, der går med på kravet.

LÆS OGSÅ: Ellen Trane om gymnasiereform: Vi er blevet klogere

Men Socialdemokraterne og Radikale Venstre kun vil gå med til et krav på 2, og så må undervisningsminister Ellen Trane Nørby selv smide partierne ud fra forhandlingerne, lyder det fra oppositionen.

Det kan måske undre nogen, at regeringen står så fast på et specifikt karakterkrav, men metroxpress politiske kommentator Henrik Qvortrup mener, at der denne gang er tale om reel politisk uenighed.

LÆS OGSÅ: Studerende: Gymnasiereform skaber barrierer for unge

- Folk siger tit, at der ikke er forskel på partierne, men her er forskellen rent faktisk ideologisk betinget. Jeg tror for en gangs skyld, at der er tale om dybdegående uenighed mellem rød og blå blok, siger han.

Hele diskussionen afspejler, at der ligger meget politisk symbolik i diskussionen om karakterer.

LÆS OGSÅ: Gymnasieskolerne: Karakterkrav skaber unge uden uddannelse

- Den borgerlige tilgang er, at der skal stilles krav til de studerende, mens de røde mener, at alle skal have muligheden. Karaktererne symboliserer en grundlæggende uenighed mellem ideologierne, siger Henrik Qvortup.

Han mener, at udmeldingen fra oppositionen om, at regeringen må smide dem ud fra forhandlingerne, kun er for at skabe dramatik.

LÆS OGSÅ: Regeringen lægger op til en helt ny start i gymnasiet

- Der er tradition for, når vi taler om uddannelsespolitik, at der bliver indgået ret brede forlig. Så er ret sikker på, at forhandlingerne ikke går i vasken, på trods af at fronterne er trukket hårdt op, vurderer Qvortrup.


LÆS OGSÅ: Flertal i befolkningen støtter adgangskrav til gymnasiet

LÆS OGSÅ: S: Frafald hos svage elever skal ikke ramme mønsterbrydere

LÆS OGSÅ: Gymnasieelever ønsker mere vejledning - ikke færre valg

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx