Af - 25/10-15 21:32

12-årig dreng sank til bunds - kammerater reddede hans liv12-årig dreng sank til bunds - kammerater reddede hans liv

Takket være sine tre klassekammerater er 12-årige i live efter han sank til bunds i et svømmebassin på skolernes motionsdag.

Bildstrecke im Grossformat »

- Jeg var så bange. Jeg kunne ikke mærke mine ben og pludselig sank jeg. Sådan beskriver Edwin Torlakovic det øjeblik, hvor hans krop ikke ville svømme mere.

Edwin Torlakovic deltog i en triatlon til skolernes motionsdag før efterårsferien på Tønder Grundskole - men da han nåede til sidste disciplin var han så udmattet, at han mistede bevidstheden midt i bassinet.

TV: Kvindelig motorcyklist redder killing i trafikeret lyskryds
TV: Kvindelig motorcyklist redder killing i trafikeret lyskryds

Heldigvis var klassekammeraterne lynhurtige til at reagere og hjælpe til.
Jævnaldrende Jeppe Hornbek Friedrichsen sad nemlig på kanten og så, hvordan Edwin Torlakovic begyndte at plaske med armene, og sank ned under vandet.

- Jeg råbte til Mikkel: "Edwind synker, Edwind synker." Og så svømmede Mikkel derhen men kunne ikke få ham op. Så jeg råbte til Nikolaj, som heldigvis fik ham op til kanten, forklarer Jeppe Hornbek Friedrichsen til metroxpress.

På dette tidspunkt var Edwin Torlakovic slet ikke ved bevidsthed, og det var først, da nogle voksne kom til og ydede førstehjælp, at han kom til sig selv.

Samir Torlakovic der er far til Edwin roser klassekammeraterne for deres indsats.

- Kæmpe stor ros til drengene. Det er ikke alle, der kan gøre sådan noget. Jeg er utrolig taknemmelig, siger han til metroxpress.

GALLERI: Hvis Disney helte og heltinderne var virkelige mennesker
GALLERI: Hvis Disney helte og heltinderne var virkelige mennesker

Samir Torlakovic er derimod ikke imponeret over skolens indsats. Han forklarer, at der var fire voksne tilstede i svømmehallen, men ingen af dem opdagede tilsyneladende, at Edwin havde fået det dårligt og sank mod bunden.

- Jeg synes, de skulle passe på bedre på vores børn, når de arrangerer sådan noget. Det er uacceptabelt, at det er hans kammerater, der skal redde ham, lyder det fra faderen.

Det er skoleleder Jan Peter Jensen, Tønder Distriktsskole, ikke enig i.

- Det ser vi anderledes på. Der har været livreddere tilstede og alle ting har været i orden. Det er korrekt at børnene har trukket ham i land, men alle sikkerhedsforanstaltninger har været i orden.

12-årige Edwin Torlakovic har det efter omstændighederne godt. Han døjer dog med hovedpine og skal derfor løbende tjekkes hos en børnelæge.

LÆS OGSÅ: Tidligere hjemløs dreng bruger sine lommepenge til at sy tøj til fattige børn

LÆS OGSÅ: Læs rørende besked til piloter efter tragedien i Alperne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx