Af Karina Svensgaard - 02/08-17 15:00

Tidligere betjent efter voldsom tumult med Maria Hirse: 'Det virker skrupskørt'Tidligere betjent efter voldsom tumult med Maria Hirse: 'Det virker skrupskørt'

Tidligere betjent fangede Maria Hirse på sin gård sent mandag aften. Han er overbevist om, at hun ville stjæle sadler fra ham, men afviser at have sparket den tidligere tv-vært.

storybild

(Billede: Jørgen Jessen)

Det var tilfældigvis en pensioneret betjent, som var ejeren af den gård i Plejelt ved Græsted, hvor den tidligere tv-vært Maria Hirse og en veninde blev anholdt mandag aften ved 22-tiden og sigtet for tyveri-forsøg. Men hvad der helt præcist skete forud for anholdelsen, er Maria Hirse og gårdejeren Henrik Hattel dybt uenige om.

Maria Hirse siger, at de kørte ned til gården for at kigge på heste, og at de blot løb fra stedet, fordi de blev bange, da ejeren råbte dem an. Herefter oplevede Hirse, at hun blev fanget, væltet omkuld og sparket i brystet med skrammer på knæ og håndled til følge. Men den version kan den pensionerede betjent Henrik Hattel ikke genkende.

Han gik i stalden for at fodre heste mandag aften, da han pludselig så to personer stå for enden af stalden ved et aflåst sadelrum. Idet han tændte lyset, løb de ud, men han løb efter, op ad grusvejen til asfaltvejen, hvor der holdt en bil, men ved asfalten snubler den kvinde, som ifølge ham er Maria Hirse.

»Jeg tager fat i hendes håndled, tager førergreb, så den ene arm kommer om på ryggen. Hun råber og skriger, og jeg siger: ’Nu er du tilbageholdt, du får ikke lov til at gå. Jeg bestemmer, hvor du opholder dig fra nu af.’ Jeg trækker hende ved håndleddet tilbage til gårdspladsen, og undervejs forsøger hun at vriste sig fri,« fortæller Henrik Hattel til BT.

På det tidspunkt ved han ikke, at det er Maria Hirse, han har fat om, men han registrerer, at hendes veninde vender retur, og hende får han også fat i.

»Hun siger, at jeg holder for stramt, og jeg løsner lidt, men siger igen, at hvis hun gør den mindste foranstaltning til at forsvinde, så holder jeg fast igen. På stemmen går det langsomt op for mig, hvem hun er,« fortæller Hattel, der forlod Nordsjællands Politi for tre måneder siden.

Hun oplever, at hun får blå mærker på håndleddet, blive væltet omkuld og sparket under brystet, så hun ikke kan få luft, og læberne bliver blå. Hvad siger du til den udlægning?

»Jeg har aldrig sparket hende, og jeg har ikke givet hende de skader. Hun kan godt være væltet i forsøget på at komme fri. Hvis hun har et rødt mærke på håndleddet, så kan det godt være mig. Jeg har holdt fast, det erkender jeg,« siger han.

Det lyder som en meget voldsom oplevelse?

»Det var også en voldsom oplevelse for os – min datter stod og så på. Jeg anede ikke, hvem der stod i min stald, om det var rumænske narkomankvinder. Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at de havde til hensigt at stjæle, sadler er letomsætlige varer. Jeg kan ikke bevise det, men det virker for mig skrupskørt at køre ned til at en gård klokken 22.45 for at se på heste. Så ring dog til os i stedet,« siger han.

Følte du trang til at forsvare dig?

»Det er ikke en trang, det er min ret. Jeg er politimand, og det ligger dybt i mig, at det er det, man gør. Tager fat og holder fast. Intet andet. Allerede da politiet kom, begyndte de at sige, at de var blevet mishandlet, slået og sparket, men jeg har oplevet det så tit i mit arbejde, og jeg orker det ikke mere. Det er tre måneder, siden jeg er gået på pension, jeg var allerhelst fri for alt det her ballade.«

Den 45-årige Maria Hirse skrev onsdag et langt indlæg på Facebook, hvor hun gav sin version af sagen. Hun er fortsat sigtet for forsøg på tyveri, der kommet i kølvandet på en anden sag om hæleri, hvor hun og kæresten Kim Nordal blev sigtet tilbage i juli. Begge sager er fortsat under efterforskning, bekræfter Nordsjællands Politi.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx