Af - 20/08-14 15:50; Opdateret: 20/08-14 16:58

Woco: Kender intet til Hæstorps talWoco: Kender intet til Hæstorps tal

Wonderful Copenhagen kender ikke til Sophie Hæstorp Andersens beskrivelse af den økonomiske situation i selskabet bag Eurovision.

storybild

Sophie Hæstorp Andersen (Billede: Polfoto)

Det københavnske turistselskab Wonderful Copenhagen, der stod for scene-området i forbindelse med Eurovision gennem deres projektselskab, kender intet til regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersens beskrivelse af økonomien bag Eurovision.

Ekspert: Hæstorp-sag kan ende hos Statsforvaltningen
Ekspert: Hæstorp-sag kan ende hos Statsforvaltningen

Under et bestyrelsesmøde i Projektselskabet den 21. maj fik Region Hovedstadens repræsentant oplyst, at underskuddet efter Eurovision forventedes at blive 36 millioner kroner og at selskabet var truet af konkurs, men den information fik regionens forretningsudvalg ikke knap fjorten dage senere, da de skulle informeres om økonomien i forbindelse med Eurovision.

Tidligere SAS-direktør skal rydde op efter Eurovision-skandale
Tidligere SAS-direktør skal rydde op efter Eurovision-skandale

I stedet oplyste Sophie Hæstorp Andersen, at det anslåede underskud var på 20,3 millioner kroner, som dog kunne vokse med 8,5 millioner kroner, hvis bygningsinstallationer ikke blev solgt.

Men det tal kender Wonderful Copenhagen altså intet til.

”Omkring dit andet spørgsmål kan vi ikke kende tallet 20,3. Det er ikke kommet fra os,” skriver Wonderful Copenhagen i en e-mail til metroxpress.

Eurovision: Top-politiker dækkede over stort million-underskud
Eurovision: Top-politiker dækkede over stort million-underskud

Region Hovedstaden skriver i en e-mail til metroxpress, at Sophie Hæstorp Andersen ikke ønsker at stille op til interview, men hun svarer skriftligt, at hun ikke mente, at det var relevant at viderebringe Projektselskabets oplysninger:

- Formålet med sagsfremstillingen til forretningsudvalget den 3. juni var at illustrere, at der var usikkerhed forbundet med økonomien i Projektselskabet og med underskuddets størrelse. Region Hovedstadens administration valgte at illustrere dette ved at opliste en række kendte indtægter og de mest pålidelige kendte udgifter og usikkerheder. Derfor fandt administrationen det ikke relevant at henvise til en foreløbig prognose fra Projektselskabet, som var regnskabsteknisk problematisk skruet sammen, lyder det i e-mailen fra regionsrådsformanden.

LÆS OGSÅ: Eurovision-underskud kan ramme turismen

LÆS OGSÅ: Eurovision-selskab betaler tårnhøje renter til DR

LÆS OGSÅ: Ekspert: DR bryder loven med lån

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx