Af - 16/11-16 14:48

Danske Hilde blev raget på brysterne: - Det er din egen skyld!Danske Hilde blev raget på brysterne: - Det er din egen skyld!

En ung kvinde blev forarget, da hendes arbejdsplads sagde, det var hendes egen skyld, at hun blev raget på brysterne.

storybild

(Billede: Flickr/Modelfoto)

Skal man finde sig i hvad som helst, bare fordi man arbejder på et plejehjem, og beboerne der jo ‘bare’ er ældre mennesker?

Det mener 23-årige Hilde Winther ikke. Hun arbejdede på et plejehjem som afløser i sit sabbatår efter gymnasiet, og her blev hun en aften seksuelt krænket af en beboer. Det skriver Fagbladet 3F.

Ansat på asylcenter sigtes for overgreb på seks drenge
Ansat på asylcenter sigtes for overgreb på seks drenge

Hilde havde udviklet et godt, venskabeligt forhold til en af beboerne - en ældre mand ved navn Gert - og det var blevet en fast del af hverdagen, at hun lige gav ham et kram og sagde godnat, når hun gik sin sædvanlige aftentur.

- Der er ikke altid så meget tid på et plejehjem. Han følte sig meget ensom, forklarer Hilde Winther til Fagbladet 3F.

Men en aften var det anderledes. I stedet for at gå Hildes kram i møde med åbne arme, tog Gert sine arme frem og tog hende på brysterne.

- Han fokuserede blikket på mine bryster, da han gik imod mig. Det var et skræmmende udtryk. Jeg kunne se i hans øjne, hvad det var, han ville, forklarer hun.

Seksuelt krænkede børn tør ikke melde sager til politiet
Seksuelt krænkede børn tør ikke melde sager til politiet

Hilde Winther blev chokeret, og i første omgang vidste hun ikke, hvad hun skulle gøre eller sige, så hun gik bare derfra igen. Men efterfølgende konfronterede hun Gert med episoden, hvorpå han blev ked af det.

- Han sagde undskyld og begyndte at reflektere over, hvad jeg sagde. Men der var nok ikke sket nogen ændring, hvis ikke jeg havde sagt det til ham, siger hun.

Men Hilde Winther blev også ked af det. Og hun fik det ikke bedre, efter hun kontaktede sin arbejdsplads for at tale om episoden. Her fik hun nemlig slet ikke den reaktion, hun havde forventet.

- De sagde, det var min egen skyld, fordi jeg havde givet ham en godnatkrammer. Som om jeg havde bedt ham om at tage mig på brysterne. Det gjorde mig vred, fortæller Hilde Winther.

Mette fik en 'sød' besked fra blikkenslageren:  - Jeg føler mig meget krænket
Mette fik en 'sød' besked fra blikkenslageren: - Jeg føler mig meget krænket

Sagen er nu røget til 3F, som påpeger, at ‘Gert’ er et opdigtet navn. Redaktionen på Fagbladet 3F er den involverede persons rigtige navn bekendt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx