Af - 18/09-13 15:08

SKAT: Folk smider forklædet og stikker afSKAT: Folk smider forklædet og stikker af

Når SKAT foretager stikprøver hos pizzariaer, værtshuse og restauranter er der næsten altid en medarbejder 'uden papirer', som stikker af.

storybild

Når SKAT foretager stikprøver hos pizzarier, værtshuse og restauranter er der næsten altid en medarbejder 'uden papirer', som stikker af. (Billede: Polfoto)

Kokke, der smider forklædet og hopper ud igennem vinduet.

Det lyder som en joke, men ifølge SKAT er det hverdagskost, når de laver stikprøver for at tjekke, om medarbejderne på det pågældende pizzaria, værtshus eller restaurant har papirerne i orden.

LÆS OGSÅ: Peter tjente 1.412 kr. - Skat vil have 50.000 kr.

SKAT oplyser over for mx.dk, at det mere er reglen end undtagelsen, at en eller anden bag kogegryderne eller kassen tager spurten ud gennem bagdøren, når SKATs inspektører kommer på uventet visit.

Nogle gange opstår der håndgemæng mellem SKATs udsendte og de 'ansatte', der forsøger at stikke af. Sidste år stak en mand af og skubbede samtidig inspektørerne, så de væltede. Det resulterede i en sag om vold mod tjenestemand.

Svensk undersøgelse

En undersøgelse fra Sverige foretaget i Malmø fra januar til august i år viser, at 'Skatteverket' i 98 ud af 285 tilfælde opdagede 'fusk' eller 'grove fejl', når de lavede stikprøvekontroller.

Det skriver svenske Metroxpress.

LÆS OGSÅ: Ny skatte-skandale på vej til boligejerne

SKAT kan ikke referere til en tilsvarende undersøgelse i Danmark, hvor man målrettet er gået efter det antal steder over et halvt år, men man understreger over for mx.dk, at forholdene i Danmark ligner forholdene i Malmø.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Dansker bag banebrydende forskning:...
bt.dk
Gymnasieelever raser over rektor:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx