Af - 18/12-15 15:57

Her er danskernes foretrukne app, når de er på toilettetHer er danskernes foretrukne app, når de er på toilettet

Engang læste danskerne ugeblade eller tegneserier, mens de sad på toilettet. I dag tager knap halvdelen af danskerne deres smartphones med på det lille hus.

Bildstrecke im Grossformat »

'Liker' du billeder på Instagram eller kommenterer venners opslag på Facebook, når du sidder på toilettet? I så fald tilhører du en stor gruppe af danskere.

I en rundspørge som YouGov har foretaget for metroxpress, svarer fire ud af ti, at de bruger deres tablet eller smartphone, mens de sidder på toilettet.

Husker du lillebroderen i 'Jesus og Josefine'? Sådan ser han ud i dag
Husker du lillebroderen i 'Jesus og Josefine'? Sådan ser han ud i dag

69 procent af danskerne, som gladeligt bruger mobilen på kummen, bruger tiden på sociale medier som Instagram, Twitter og Facebook. Især sidstvævnte løber med sejren som den mest populære 'toilet-app'. Hele 84 procent svarer nemlig, at 'fjæsen' er det sociale medie, som de bruger mest tid på på kummen.

Flyder eller synker din afføring - her er hvad der er sundest
Flyder eller synker din afføring - her er hvad der er sundest

Rent videnskabeligt ved man endnu ikke, om det gør nogen forskel, at man koncentrerer sig om andre ting, mens man kommer af min sin afføring, forklarer Jens Rikardt Andersen, der er lektor ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

- Mig bekendt ved man ikke, om det er godt eller skidt. Men der er antagelser om, at hvis man er meget stresset, så får man formentlig ikke tømt helt, når man sidder der, siger han til metroxpress.

Derfor skal du IKKE rede din seng om morgenen
Derfor skal du IKKE rede din seng om morgenen

Så hvis din smartphone decideret stresser dig, er det nok klogest at lade den ligge, når du laver nummer to.

Bakterier
I forhold til bakterier og smittefare er det dog knapt så fedt, at bruge smartphonen, mens man sidder på tønden, understreger Jens Rikardt Andersen.

- Ville du låne en mobiltelefon af en, der har siddet og trykket på den, efter de har tørret sig bagi?, spørger lektoren retorisk og forklarer, at ens egne tarmbakterier normalt ikke gør noget, men andres derimod kan ramme en i forhold til smitterisiko.

LÆS OGSÅ: AD! Så ofte skal du vaske dit sengetøj

LÆS OGSÅ: Husker du Malte fra 'Pagten'? Sådan ser han ud i dag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx