Af Bo Norström Weile,Jesper Vestergaard Larsen - 09/07-17 09:23

Mystik om video-overvågning i Emilie-sagen: Politiinspektør 'gider ikke gå i detaljer'Mystik om video-overvågning i Emilie-sagen: Politiinspektør 'gider ikke gå i detaljer'

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

storybild

Emilie Meng-sagen. Overvågningskamera på Korsør Station fra firmaet Scanview. Onsdag den 5. juli 2017. (Billede: Claus Bech)

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

I tre dage fastholdt Sydsjællands- og Lollands Falsters politi en teori om, at Emilie Meng havde taget toget til København til trods for, at videoovervågning viste, hun forlod Korsør Station den nat, hun forsvandt. Politiet hævder nu, at de havde problemer med at afspille videomaterialet.

Der er 12 kameraer på Korsør Station. 11 spritnye og et af ældre dato. To nye kameraer filmer forhallen. Tre nye kameraer filmer gangbroen mellem stationens to perroner. Tre nye kameraer og et ældre kamera filmer perronen, hvor togene mod København afgår. Tre nye kameraer filmer den modsatte perron.

Flere af de 12 kameraer filmede 17-årige Emilie Meng og hendes venner, da de den 10. juli 2016 ankom med toget fra Slagelse Station.

I de første dage efter Emilie Mengs forsvinden fortalte politiet offentligheden, at Emilie Meng sandsynligvis var stukket af til København, fordi hun havde kærestesorger. Et hurtigt kig på overvågningen kunne have aflivet den teori, men først onsdag – da sagen overgik til afdelingen for personfarlig kriminalitet – skød politiet teorien ned.

»Tekniske problemer«

Billederne fra Korsør Station har aldrig været offentliggjort, men ifølge BTs oplysninger er billederne hverken grynede eller uskarpe. De viser et klart og tydeligt Emilie Meng i en kvalitet, der svarer til et pasfoto.

En kilde med indblik i sagen siger til BT, at politiet fik serveren med videomaterialet fra Korsør Station kort tid efter Emilie Meng forsvandt, og at politiet som standard har den nødvendige software til at afspille videomateriale fra danske togstationer.

Dengang sagde politiet til BT, at det skyldtes »et netværksproblem«, og i dag fastholder politiinspektør Kim Kliver, at det var et teknisk problem.

»Det er ikke en ukendt faktor i forhold til overvågningsmedier, at den tekniske platform, man skal arbejde på, skal være kompatibel.«

Hvad betyder det?»Det betyder, at, når man skal ind og se på det medie, videoen er lagret på, så er der forskellige aflæsningssystemer, og det vil sige, at der ikke bare er et universelt billedeprogram.«

Så, det du siger er, at den fil I får fra DSB…»Jeg gider ikke gå i detaljer med, hvori den tekniske del består, men når vi går ud og siger, at der er et teknisk problem, så er det fordi, der er et teknisk problem.«

Er der nogle tekniske kompetencer, der har manglet?»Nej.«

Er der så nogle tekniske løsninger, der kunne være bedre?»Det er der jo altid. Kan du undgå tekniske problemer, så vil det jo være supergodt for alle. Men når I spørger, om det skyldes mangel på tekniske færdigheder, må jeg sige nej.«

Politiet valgte i juni at offentliggøre en rekonstruktion af en video fra et af overvågningskameraerne. De originale videooptagelser fra Korsør Station er aldrig blevet offentliggjort.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Superliga-bejlerne tager første stik!...
bt.dk
Dansk milliardærfamilie med nære...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx