Af Ritzau - 05/10-16 13:16; Opdateret: 05/10-16 13:50

Løve og kranie kendetegner mistænkt fra drab i SandholmLøve og kranie kendetegner mistænkt fra drab i Sandholm

Nordsjællands Politi har valgt at offentliggøre billede og navn på formodet drabsmand.

storybild

I forbindelse med efterforskningen af et drab på en 47-årig somalisk beboer i Center Sandholm efterlyser Nordsjællands Politi nu den 34-årige irakiske mand Hassan Hamid Mohamad, som er mistænkt i sagen. (Billede: Free/Nordsjællands Politi)

I håbet om at opklare et drab i Center Sandholm beder politiet nu offentligheden om hjælp.

Nordsjællands Politi har valgt at sætte navn og billede på en mistænkt mand fra Irak. Det drejer sig om den 34-årige Hassan Hamid Mohamad.

Den eftersøgte måler 170 centimeter og er spinkel af bygning. Hans hår er sort, ørerne udstående, og begge hans arme er prydet af tatoveringer: den højre af et kranie, den venstre af en løve.

- Ser man Hassan Hamid Mohamad, skal man ikke selv forsøge at kontakte eller tilbageholde ham, men kontakte politiet, lyder opfordringen.

Sagen handler om drabet på en 47-årig somalisk mand, som søndag blev fundet død på sit værelse i lejren.

Manden var blevet stukket adskillige gange med kniv. Formentlig er det sket efter, hvad politiet kalder en "hændelse" mellem to mænd på centret.

Den ene beboer var den 47-årige afdøde, mens den anden var den 34-årige, som tidligere har boet på centret.

I bestræbelserne på at fange Hassan Hamid Mohamad afholdes der onsdag eftermiddag et retsmøde ved Retten i Hillerød. Her vil en anklager begære den 34-årige varetægtsfængslet in absentia.

En sådan kendelse vil muliggøre, at politiet kan udstede en international arrestordre på manden.

Det var Røde Kors, som søndag formiddag kontaktede Nordsjællands Politi angående den døde mand. Røde Kors driver Center Sandholm i Allerød, som er modtagecenter for asylansøgere.

I første omgang var politiet ikke overbevist om, at der var tale om et drab. Derfor blev sagen efterforsket som et såkaldt mistænkeligt dødsfald. Det vil sige, at der bliver sat de samme foranstaltninger i værk som ved et drab.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx