Af Sebastian Bjerring Jensen - 30/03-18 11:09

Desperate Mikala efterlyser smykke båret af russisk kejserinde: 'Del eller jeg GRÆDER'Desperate Mikala efterlyser smykke båret af russisk kejserinde: 'Del eller jeg GRÆDER'

- Den har altid haft en betydning i mit liv.

storybild

'EFTERLYSNING !! FANG TYVEN'.

Sådan starter Mikala Naur sit Facebook-opslag, der siden onsdag er blevet delt mere end 300 gange. I opslaget efterlyser Mikala Naur en historisk broche, tidligere båret af Katarina den Store, der regerede som kejserinde i Rusland fra 1762 til sin død i 1796.

Brochen har sidenhen skiftet ejere, og i dag er den i Mikala Naurs varetægt. Eller rettere sagt: Det var den. I mandags brød én eller flere tyve ind i Mikala Naurs lejlighed på Østerbro i København, og i den forbindelse hapsede de blandt andet det historiske smykke, der af gode grunde har en høj affektionsværdi for Mikala Naur.

Se et billede af brochen i Mikala Naurs opslag herunder.

Brochen kom for første gang i Mikala Naurs families varetægt, da hendes oldemor fik den af sin mand i 1911. Mikala Naur har desuden opkaldt sin datter, Katarina Naur, efter det værdifulde smykke.

Mikala Naur beskriver selv brochen som: 'Brochen er diamanter fattet i sølv og fra 1700-tallet, den historiske værdi er stor i forhold til evt. hæler splitter den op. Måler ca. 300mm X 400mm. i opslaget.

Siden hun lagde opslaget på Facebook, har flere hundrede mennesker delt opslaget for at få brochen tilbage i Mikala Naurs hænder, og det er hun beæret over. I et senere opslag, skrevet torsdag, takker hun for de mange delinger.

BT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Mikala Naur, men til TV 2 LORRY fortæller hun om brochen:

»Den har altid haft en betydning i mit liv. Jeg var meget knyttet til min mormor, og hun havde den og sine andre smykker liggende i en skuffe. Vi havde nærmest et ritual, hvor vi kiggede på hendes smykker og talte om, hvor hun havde dem fra.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye dokumenter kommet frem: Kan...
bt.dk
Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Dansk landsholdslegende flirter med...
bt.dk
Professor: Overhængende fare for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx