Af - 03/05-14 10:43; Opdateret: 03/05-14 11:07

Denne plakat er det mest blærede du ser i valgkampenDenne plakat er det mest blærede du ser i valgkampen

Talende valgplakater lyder måske som noget fra en politisk science fiction-drøm, men ikke desto mindre bliver det en realitet i denne valgkamp.

Download en app. Peg din smartphone op mod en valgplakat. Og så begynder ansigtet på plakaten at bevæge sig og tale på din skærm.

Nogen vil sikkert synes, at det lyder langt ude, men den er god nok: SF har implementeret ny teknologi på deres valgplakater i valgkampen op til valget til Europaparlamentet den 25. maj.

Meningsmåling: DF vinder jordskredssejr ved EU-valget
Meningsmåling: DF vinder jordskredssejr ved EU-valget

Og de talende politikere ser meget livagtige ud, også hvis du går tættere på eller længere væk med din telefon eller filmer plakaten fra en skrå vinkel.

Du kan selv se SF's spidskandidat Margrete Auken som talende valgplakat i videoen over artiklen, men hvis du skal have den fulde oplevelse må du ud på gaden og finde en SF-valgplakat og prøve det af.

Efter skandalesag: S tager afstand fra egen EU-spids
Efter skandalesag: S tager afstand fra egen EU-spids

- Teknologien har været der i halvandet år, men der er ingen partier, der har turde satset på det før. Det er modigt, at SF nu tør være first movers, siger Benjamin Rud Elberth, der er digital chef hos konsulentbureauet Geelmuyden.Kiese og tidligere har haft samme titel hos Socialdemokraterne.

- Det revolutionerer den måde, vi tænker på de klassiske valgplakater, tilføjer eksperten, der betragter tiltaget som et af de mest banebrydende i denne valgkamp.

V angriber Messerschmidt: Homoforslag er valgkampsstunt
V angriber Messerschmidt: Homoforslag er valgkampsstunt

SF's spidskandidat Margrete Auken forklarer, at partiet har en ambition om at gøre sin kommunikation 'mere levende og vedkommende for vælgere':

- Det er særlig relevant til et valg til Europa-Parlamentet, hvor interessen måske ikke er lige så stor som til et Folketingsvalg. Vi ønsker ikke bare at tale i overskrifter, men vil give folk et større grundlag for at vurdere, hvem de er mest enige med og derfor i sidste ende, hvem de ønsker at stemme på. Derfor har vi lanceret de talende valgplakater, så man på en lidt sjov og anderledes måde kan lære kandidaterne at kende og finde ud af, hvad vi står for, udtaler hun.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde død på stedet i trafikulykke
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Fire skiløbere frygtes døde i lavine
bt.dk
Stærkt! Dansk succesduo spiller sig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx