Af - 15/06-17 17:54

Uvejr truer Danmark: Her kan vi blive ramt af voldsomme skybrudUvejr truer Danmark: Her kan vi blive ramt af voldsomme skybrud

Det er om at sikre din kælder, før mørket i aften falder på.

storybild

(Billede: bax Lindhardt)

I hvert fald hvis du bor på Sjælland, Fyn eller det nordøstlige Jylland. Her vil der nemlig i nattens løb være risiko for skybrud. Det fortæller DMI's vagtchef, Frank Nielsen, til BT.

Regnen kan falde fra sent torsdag aften til fredag morgen:

»Det drejer sig om en koldfront vest fra Danmark, der kort før midnat vil ramme det nordøstlige Jylland og Fyn, og lidt efter vil Sjælland så blive ramt. Der kan opstå regn- og tordenbyger, der lokalt kan blive til skybrud,« fortæller Frank Nielsen.

Han understreger også, at risikoen for voldsomme regnbyger er størst på Sjælland.

Også på Bornholm er der risiko for, at solskinsøen lørdag morgen bliver forvandlet til et vandland og et mareridt for de mange gæster, der i weekenden deltager i årets Folkemødet:

»Bornholm får koldfronten lidt senere end resten af landet, men man kan nok godt høre, at det trommer lidt på teltduen, hvis man sover i telt,« fortæller Frank Nielsen.

Omkring 25.000 politikere, borgere, lobbyister og debattører er samlet til Folkemødet, og de kan ifølge Frank Nielsen risikere, at der kan komme store regnskyl mellem klokken fem og otte lørdag morgen. Derefter vil vejret være koldt og blæsende.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx