Af - 25/01-16 09:15

Tilbud til gymnasieelever: ’Har du cash - har vi hash'Tilbud til gymnasieelever: ’Har du cash - har vi hash'

Flyers og tilbud om at købe hash har indtaget gymnasier.

storybild

(Billede: Polfoto)

Hash er rykket tæt - og nogle gange helt ind - på ungdomsuddannelserne. På Tietgen Handelsgymnasium i Odense modtager eleverne flyers og sms’er med tilbud om at købe hash, som kan blive kørt ud til eleverne på gymnasiet.

Det skriver DR.

Det er en udvikling, der bekymrer rektor Gitte Bargholt.

Undersøgelse: Hash går ikke ud over studierne
Undersøgelse: Hash går ikke ud over studierne

- Vi ved, at hvis man ringer bestemte steder hen, så vil det blive leveret. Vi har ikke adgangskontrol, så man kan nok få det leveret med det samme, siger Gitte Bargholt til DR Fyn.

Ansatte på gymnasiet har overhørt samtaler på gangene, hvor elever bestiller hash over telefonen, og i begyndelsen af skoleåret blev 10-12 elever sendt hjem, efter de røg hash tæt på skolen.

Kampagne går viralt af helt forkerte grunde: Se den 'sjove' antihash-reklame her
Kampagne går viralt af helt forkerte grunde: Se den 'sjove' antihash-reklame her

Ifølge undersøgelsen ’UNG Odense’, som blev offentliggjort i 2015, har 45 procent af de unge mellem 15 og 25 år i Odense prøvet at ryge hash.

De seneste år er markedsføringen af stoffet over for de unge blevet mere aggressiv, fortæller faglig leder på Behandlingscenter Odense Torben Vangsted.

Fire anholdt: Opbevarede 190 kilo hash i lejlighed
Fire anholdt: Opbevarede 190 kilo hash i lejlighed

- Vi oplever, at ungdomsuddannelserne meget oftere end tidligere bliver frekventerede af mennesker, som vil sælge blandt andet hash. For år tilbage var det noget, der foregik i byen, siger Torben Vangsted.

Han og rektor Gitte Bargholt frygter, at den lette adgang kan få flere til at ryge hash, som kan skade deres uddannelse og føre til en kriminel løbebane.

LÆS OGSÅ: Færre unge 15-16 årige eksperimenterer med stoffer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx