Af - 23/09-13 06:00

Ung Ærø-kvinde taget af russerneUng Ærø-kvinde taget af russerne

Russiske specialstyrker tilbageholder 26-årige Anne Mie Roer Jensen på femte døgn. Det lader hun sig ikke slå ud af, siger ven.

storybild

26-årige Anne Mie Roer Jensen er blandt besætningsmedlemmerne på Greenpeace-skibet Arctic Sunrise, som i torsdags blev bordet af russiske specialstyrker. Greenpeace-aktivister var trængt ind på en russisk boreplatform i Det Arktiske Ocean, og det fik russerne til at reagere med 11 varselsskud og bordingen af Arctic Sunrice. (Billede: privat foto)

- Jeg er sikker på, at hun tackler tilfangetagelsen rimelig roligt. Hun er ikke typen, der er let at slå ud.

Sådan lyder det fra Jesper Galatius, ven med 26-årige Anne Mie Roer Jensen, som siden torsdag i sidste uge har været tilbageholdt af bevæbnede russiske specialstyrker på Greenpeace-skibet Arctic Sunrise i Det Arktiske Ocean.

Russerne bordede skibet, efter to Greenpeace-aktivister trængte ind på en russisk boreplatform onsdag i sidste uge.

LÆS OGSÅ: 'Ulovligt' Greenpeace-angreb måske lovligt

Anne Mie var ikke på skibet som miljø-aktivist, men for at få erfaring med at sejle. Hun er nemlig ved at uddanne sig som skibsfører på Marstal Navigationsskole og bor på Maritim Kollegiet i byen, fortæller Jesper.

- Hun er den eventyrlystne type. Hun har tidligere sejlet på et øko-skib i Caribien, så hun er helt sikkert taget med på Greenpeace-skibet for oplevelsens skyld og for at få nogle sejltimer.

LÆS OGSÅ: Dansk kvinde trues med pistol af russere

Anne Mie er ifølge Jesper en dygtig navigatør, og hun er 'meget vellidt' blandt sine medstuderende. Også rektor på Navigationsskolen Søren Vestergaard kender Anne Mie som en 'meget sød og dygtig' elev.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at ministeriet er i kontakt med de hollandske myndigheder om sagen, da Arctic Sunrice sejler under hollandsk flag. Ministeriet har ikke yderligere kommentarer.

LÆS OGSÅ: Greenpeace om pirat-anklager: Russerne er desperate

Den russiske ambassade i København er meget lidt meddelsom. Fredag vendte ambassaden aldrig tilbage på metroxpress' forespørgsel om, hvordan russerne ser på sagen. I går lød den kortfattede besked: 'Ring tilbage i morgen (i dag, red.).'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
Støjbergs opfordring til muslimer...
bt.dk
Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Legenden Iniesta takkede af i smal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx