Af Ritzau - 31/08-16 20:01

Medie: Tyrkisk arrestordre på dansk-tyrkisk journalistMedie: Tyrkisk arrestordre på dansk-tyrkisk journalist

Dansk-tyrkisk journalist Hasan Cücük står angiveligt på arrestordre med 34 andre efter kupforsøg i Tyrkiet.

storybild

Siden det fejlslagne kup mod den tyrkiske præsident Erdogan er flere tusinde enten blevet fyret, suspenderet eller fængslet for medvirken til kuppet. (Billede: Scanpix/Adem Altan)

De tyrkiske myndigheder har tilsyneladende udstedt en arrestordrer på en dansk-tyrkisk journalist ved navn Hasan Cücük. Det skriver det tyrkiske medie P24.

Mediet gengiver en arrestordre på 35 personer, der sættes i forbindelse med det fejlslagne kupforsøg 15. juli. På den liste optræder Hasan Cücük. Det bekræftes af Sultan Coban, der er dansk journalist i Tyrkiet.

Ifølge mediet er ni ud af de 35 personer blevet anholdt. På listen er også en svensk-tyrkisk journalist og forfatteren Elif Safaks kæreste.

Hasan Cücük oplyser, at han ikke er blevet kontaktet af de tyrkiske myndigheder, fordi han bor i Danmark, og ingen adresse har i Tyrkiet.

Han opdagede selv, at der var udstedt en arrestordre på ham gennem de tyrkiske medier. Nyheden kom dog ikke som en overraskelse.

- Jeg har gået og ventet på, at der kom en arrestordre på mig. Jeg snakkede med min advokat i Istanbul for et par måneder siden. Han fortalte, at der var omkring 200 politianmeldelser rettet mod mig, fortæller Hasan Cücük.

Den dansk-tyrkiske journalist er åbent tilhænger af prædikanten Fethullah Gülen, som den tyrkiske regering anklager for at være hjernen bag kupforsøget 15. juli.

Hasan Cücük har tidligere været i danske medier og fortælle om de trusler, han har modtaget fra andre tyrkere i Danmark ovenpå det fejlslagne kupforsøg.

- Jeg skal lige passe på mig selv. De tyrkiske medier i Danmark har skrevet om mig, og når jeg læser kommentarer på Facebook, er nogle af dem meget truende. Så jeg skal passe på mig selv og min familie, siger Hasan Cücük.

Han oplyser, at han har meldt truslerne til det danske politi.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Mette Gjerskov kan være færdig i...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx