Af Niels Pedersen,Sebastian Bjerring Jensen - 27/02-18 07:23

Risiko for voldsomt vejr - her er det så farligt, at politiet fraråder al unødig kørselRisiko for voldsomt vejr - her er det så farligt, at politiet fraråder al unødig kørsel

Vejene er decideret farlige visse steder i landet.

storybild

Arkivfoto fra vinteren 2010, hvor Bornholm blev ramt af et voldsomt snevejr, som skabte store trafikale problemer. (Billede: Jonas Vandall Ørtvig)

Isnende kulde, snevejr, bidende blæst og snefygning. Danskerne står op til endnu en morgen med sibirisk kulde, og det får betydning for morgentrafikken over store dele af landet. På Bornholm er vejret decideret farligt.

Vejdirektoratet meddeler på deres hjemmeside, at der er risiko for glatte veje mange steder i Jylland samt på det nordlige og vestlige Fyn. I det jyske drejer det sig blandt andet om områderne i nærheden af Thisted, Kolding, Randers, Silkeborg, Herning, Ikast-Brande, Billund, Tønder og Fredericia.

DMI melder om 'Risiko for voldsomt vejr' i det østlige Sønderjylland, på Vest- og Nordfyn, samt i områderne omkring Kolding, Vejle, Hedensted og Odder. På Bornholm kategoriseres vejret som 'Farligt' på grund af snefygning.

»Vi har jo et varsel ude på snefygning, og det kan være farligt. Når man har løst sne, mens det blæser mellem 10 og 15 m/s, så kan det lukke veje helt af,« oplyser vagthavende hos DMI, Mette Wagner, til.

Bornholms Politi fraråder da også al unødig kørsel på grund af snevejr og snefygning.

«Der er drivedannelser og nedsat syn, så man kan ligeså godt blive indendøre, hvis man ikke har nogle vigtige ærinder,« siger vagthavende ved Bornholms Politi, Henrik Schwartz.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populært badested udsat for hærværk:...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Mand afgået ved døden efter voldsomt...
bt.dk
'Paradise'-par havde sex på tv: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx