Af - 27/12-13 10:49; Opdateret: 27/12-13 22:30

Influenzasyge mænd piver, fordi de lider mereInfluenzasyge mænd piver, fordi de lider mere

Kvinder bør ikke mobbe mænd, når de jamrer sig efter det mindste nys. Et nyt studie viser nemlig, at mænd rent faktisk står større lidelser igennem end kvinder under en influenzasygdom.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Mænd bliver mere syge og lider mere end kvinder af influenza og andre virus- og bakteriesygdomme.

Det fremgår af et studie fra Stanford Universitet i USA. Grunden er ifølge forskerne, at mænds højere niveau af kønshormonet testosteron kan sænke immunforsvaret. Tilsvarende bliver mænd med et lavere end normalt indhold af testosteron syge på samme måde som kvinder gør – altså med færre smerter og ubehag.

- Dette er det første studie, som påpeger, at der er en sammenhæng mellem testosteron og immunforsvar, siger professor i mikrobiologi og immunologi, Mark Davis til The Telegraph.

Lugtløse prutter, Mænds sundhed og eftermiddagssnyd
Lugtløse prutter, Mænds sundhed og eftermiddagssnyd

Forskerne, der i kvinderne målte højere og hurtigere aktivitet af proteiner, som hjælper immunforsvaret, når kroppen er truet, siger, at de er 'forvirrede' over deres resultater:

- For hvorfor har evolutionen designet et hormon, som styrker mandens klassiske maskuline seksuelle karakteristika som muskelstyrke, skægvækst og evner til at tage risici, men som så samtidigt efterlader dem med et svagere immunforsvar?

Drop 'mandeinfluenza': Kvinder er mest ynkelige
Drop 'mandeinfluenza': Kvinder er mest ynkelige

Tidligere undersøgelser har ifølge undersøgelsen vist, at mænd er mere sårbare end kvinder overfor infektioner fra bakterier, virus, svampe og parasitter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Foråret begynder ved jævndøgn
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx