Af Michael Bo Mortensen - 17/01-14 10:02

EL: Det er en alvorlig sagEL: Det er en alvorlig sag

Enhedslisten kalder det "en vigtig information", at statsministeren kendte til udkast om Bødskovs beklagelse.

Det er en alvorlig sag, men intet er bevist.

Sådan lyder Enhedslistens reaktion på, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nu har erkendt, at hun kendte til overvejelserne om at lade hendes daværende justitsminister Morten Bødskov (S) gå ud og beklage, at han har givet "et forkert billede til Folketinget i Christiania-sagen.

Thorning udleverer dokumenter i Bødskov-sag
Thorning udleverer dokumenter i Bødskov-sag

Det fremgår af et svar fra Thorning-Schmidt til Folketinget forud for fredagens højeksplosive samråd om Christiania-sagen.

Her skal statsministeren svare på, hvad hun kendte til den plade, som Bødskov stak til Folketinget i februar 2012 for at forhindre medlemmerne i at besøge fristaden.

- Det er selvfølgelig en meget vigtig information, at statsministeren personligt kendte til de forskellige udkast, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

- Det er en alvorlig sag, når der kan stilles spørgsmål til, om Statsministeriet har været involveret i, at en minister har konstrueret en løgn over for Folketinget. Men omvendt er der ikke noget, der er bevist endnu, siger hun.

- Det vigtige for os er nu at finde ud af, hvad kommunikationen omkring de forskellige udkast har været, siger Pernille Skipper og fortsætter:

- Har statsministeriet ikke været vidende om det fulde omfang af sagen, så kommer spørgsmålet så, om statsministeriet har opfyldt sin tilsynsforpligtelse og dykket nok ind i sagen.

Thorning kendte til Bødskovs forklaringer
Thorning kendte til Bødskovs forklaringer

Enhedslisten førte kniven, da Thornings nære allierede, Morten Bødskov, erkendte, at han havde konstrueret en falsk historie - en løgn - overfor Folketinget i forbindelse med aflysningen af besøget på Christiania.

Det førte få timer senere til, at Bødskov måtte trække sig fra posten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom video vises i retten: Peter...
bt.dk
Regeringen vil lade tusindvis af...
bt.dk
Fra i dag kan du køre over Storebælt...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx