Af Mads Brandsen,Amalie Abildgaard - 07/09-17 14:56

Læger bekræfter: Udbrud af meningitis på stor dansk efterskoleLæger bekræfter: Udbrud af meningitis på stor dansk efterskole

En elev fra Oure Efterskole på Fyn er blevet ramt af den smitsomme hjernesygdom meningitis.

storybild

Arkiv. Oure efterskole. (Billede: privat)

Meningitis-mistanken på Oure Efterskole på Fyn viser sig at være reel. En 16-årig elev fra 10. klasse på skolen er under behandling på Odense Universitetshospital.

»Lægerne kalder det for meningitis, men man har ikke den nøjagtige form. Den er på vej i løbet af i dag eller i morgen,« siger forstanderen på efterskolen, Carsten Pedersen.

Ydermere var tre elever sendt til observation, da de oplevede nakkestivhed. De blev alle frikendt, mens andre elever vil blive tilbudt vaccine mod den smitsomme hjernehindebetændelse.

»Dem, der har været tæt på ham, vil blive tilbudt vaccination. Men den kan vi først tilbyde dem, når vi kender den nøjagtige meningitis,« siger Carsten Pedersen.

Han fortæller desuden, at den 16-årig elev fortsat er i bedring, er begyndt at spise og vil sandsynligvis ikke få nogle mén af sygdommen.

Sygdommen har skabt frygt blandt de øvrige elever på skolen – og det har fået adskillige elever til at forlade skolen, oplyser viceforstander Mette Romer Søborg til TV2.

»Stemningen er god, men trykket i øjeblikket. Langt de fleste har valgt at blive her på Oure, men cirka 50-70 ud af vores i alt 600 elever på højskolen, gymnasiet og efterskolen er taget hjem til far og mor,« siger hun.

Skolen har sat ekstra personale ind for at hjælpe eleverne bedst muligt, fortæller hun. Blandt andet er der en ekstra nattevagt til stede på skolen.

Sygdommen, der er en betændelsestilstand i hjernehinderne, kan i værste fald kan være medføre døden. Symptomerne er blandt andet hovedpine, nakkestivhed og feber.

Oure Efterskole tager situationen ganske alvorligt, forsikrer skolens ledelse.

»Vi er i kontakt en embedslæge og bruger de anbefalinger, som lægen foreskriver,« sagde Carsten Petersen onsdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Glad Astralis-spiller efter triumf:...
bt.dk
Tallene eksploderer: Nu må tusindvis...
bt.dk
BTs karakterer efter vildt brag i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx