Naser Khader til truende forældre: Aflever passet og få lov til at se dit barnNaser Khader til truende forældre: Aflever passet og få lov til at se dit barn

Bliver der truet med at bortføre barnet til udlandet i konfliktsager om samvær, skal der gribes langt hårdere ind end i dag, mener Naser Khader (K).

storybild

(Billede: Polfoto)

Truer far eller mor med at bortføre barnet i konflikter om samvær, skal man inddrage både den truende forælder og barnets pas for at sikre, at barnet ikke bliver bortført.

Sådan lyder det fra Naser Khader (K).

- Hvis man ikke, som man burde, kræver overvåget samvær, så bør en forældre, som har truet med bortførelse, i det mindste tvinges til at skulle aflevere sit og eventuelt barnets pas til politiet, siger Naser Khader, som har fulgt en række sager om børnebortførsler til Mellemøsten.

Hans udmelding kommer, efter at metroxpress i går fortalte om 26-årige Sascha, der lige nu sidder i forvaring i Vestre Fængsel, fordi hun nægter at udlevere sin fireårige datter til samvær med faren.

Sascha fængslet: Derfor nægter jeg at udlevere min datter til sin far
Sascha fængslet: Derfor nægter jeg at udlevere min datter til sin far

Sascha har modtaget trusler på sms om, at faren vil bortføre barnet til Libanon, og derfor vil hun ikke lade ham være alene med datteren. Statsforvaltningen har ikke tillagt truslerne nogen betydning i sin afgørelse, og Sascha har heller ikke anmeldt dem til politiet.

Ifølge Naser Khader sker det desværre ofte, at der ikke bliver fulgt ordentligt op på trusler i konfliktsager.

- Hvis en kvinde melder en far for trusler om bortførelse, skal truslerne være meget mere konkrete end blot generelle sms-trusler for at politiet går ind i sagen, for efter politireformen har politiet ikke ressourcer til den slags.

Forældre slås i fogedretten som aldrig før
Forældre slås i fogedretten som aldrig før

Han undrer sig dog over, at myndighederne ikke undersøgt truslerne i Saschas sag.
Metroxpress har talt med familieordførerne fra Venstre, SF, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, som alle slår fast, at der skal laves gennemgribende ændringer på området efter valget.

- Det er jo meget mærkeligt, at man ikke laver en afhøring og grundig vurdering af bortførelsestruslerne til Mellemøsten, for vi har jo desværre rigtigt mange bortførelsessager lige nu.

Naser Khader, De Konservative


Advokater hjælper forældre til at lyve i børnesager
Advokater hjælper forældre til at lyve i børnesager

Advokater: Vi er chokerede over skudepisode
Advokater: Vi er chokerede over skudepisode

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx