Af Ritzau - 13/12-16 15:44

Falsk modelagent krænkede en stribe teenagepigerFalsk modelagent krænkede en stribe teenagepiger

En 50-årig familiefar skal tre et halvt år i fængsel i en omfattende pædofilisag, der involverer 15 piger.

storybild

Ved at udgive sig for at være modelagent kom en 50-årig familiefar i kontakt med en stribe teenagepiger, som derefter blev udsat for blufærdighedskrænkelser og afpresning. Genrefoto (Billede: Free/Colourbox)

En forretningsmand fra Nordsjælland er tirsdag blevet straffet med fængsel i tre år og seks måneder i en omfattende sag om overgreb og blufærdighedskrænkelser.

Den 50-årige tyske familiefar Jürgen Treichel har blandt andet voldtaget en 14-årig autistisk pige og truet andre med at offentliggøre deres nøgenbilleder.

Det fastslår Østre Landsret, som dermed stadfæster en dom fra Københavns Byret.

Ikke færre end 15 teenagepiger mødte den nu dømte på Facebook gennem 2014 og 2015.

Ved brug af en stribe identiteter lovede han pigerne modelkarrierer og penge, hvis de sendte ham nøgenbilleder og indvilgede i at dyrke sex med "ukendte kunder".

I realiteten var kunderne den dømte selv.

Hvis pigerne strittede imod, truede han med at offentliggøre deres nøgenbilleder. Derfor dømmes han for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse, ulovlig tvang og afpresning.

Selv om Jürgen Treichel var i kontakt med mindst 15 piger i alderen 13 til 17 år, lykkedes det ham kun få gange at føre de skumle hensigter ud i livet.

Ud over to overgreb mod den autistiske pige blev den 50-årige i hvert fald kun dømt for yderligere ét fysisk overgreb.

Det fandt sted i vinteren 2014/2015, da han i sin bil forsøgte at voldtage en 17-årig pige, der dog græd så voldsomt, at forehavendet mislykkedes.

Da sagen blev behandlet i byretten forklarede Jürgen Treichel, at han aldrig havde til hensigt at mødes med pigerne, når han dag efter dag chattede og sms'ede om sex og dominans.

Den forklaring afviste retsformand Lone Bach Nielsen imidlertid.

- Det var ikke kun et fantasiunivers. Meningen var, at du ville mødes med pigerne for at have samleje. Det har været systematisk, hvor du blandt andet udgav dig for at være modelagent, lød det i sin tid fra dommeren i Københavns Byret.

Trods den langvarige fængselsdom kan Jürgen Treichel glæde sig over én ting. Grundet sit mangeårige ophold i Danmark slipper han for påstanden om udvisning. Den dømte har levet i landet siden 1988.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx