Af - 09/02-16 18:12

DMI advarer: Her vælter sneen ned i natDMI advarer: Her vælter sneen ned i nat

Den sydlige og østlige del af landet kan forvente store mængder nedbør i nat.

Bildstrecke im Grossformat »
Over 3500 flyafgange blev aflyst som følge af det ekstreme vejr. En løber kan frit benytte vejene, da New York er underlagt et bilforbud. Alene i Connecticut er op mod 100.000 borgere i risiko for strømsvigt. En mand er blevet fanget i snemasserne i Kentucky. Overtrædelse af kørselsforbud i eksempelvis New York kan medføre en bøde på 1800 kroner. En masse amerikanere trodser vejret, for at demonstere mod abort, foran USAs Højesteret. En mand går fredsommeligt i sneen. En uheldig newyorker forsøger at genvinde balancen på det isglatte underlag, men mislykkedes. En godmodig labrador, ved navn Woody, mestrer ikke at genvinde ballancen, og ender i split. I Pennsylvania har sneen og vinden i samarbejde nedlagt et træ over to biler. Sneen har også gavnende sider; eksempelvis kælkning. En mand går tur med sin hund uden foran New Yorks børs. Kun udrykningskøretøjer må køre på vejene under kørselsforbuddet. Kansas' nationalgarde bruger en 'Black Hawk' militærhelikopter, til at levere halm til kvæg. Strømsvigt var skyld i at det var umuligt at komme kvæget til undsætning, og hæren måtte involveres. Militærfolk i en Humvee hjælper en strandet billist. Brandfolk fjerner et væltet træ i New York. New York ryddes af en flåde af sneryddere. En mand kæmper sig igennem den snestormen - med hastigheder op til 80 km/t. En mand fejer/puster sne væk fra en p-plads. Kreativ transportform under bilforbud. Togene er også hårdt ramt, og forsinker mange borgere. Endnu en smart måde at bevæge sig rundt på. Bilerne må stå lidt endnu. Der falder mellem 40 og 70 cm sne. Det amerikanske flag vajer i det dystre gråvejr.

Så er det slut med lunt vejr for denne gang.

I de kommende dage falder temperaturen, og allerede i nat kommer der store mængder nedbør.

Det oplyser DMI.

Borgmester om manglende saltning: Nu strammer vi op
Borgmester om manglende saltning: Nu strammer vi op

- Vi bevæger os på en hårfin grænse omkring frysepunktet, og derfor er det svært at sige præcist, hvor meget sne det bliver til. Prognoserne siger, at der kommer mellem 10 og 20 mm nedbør i den sydlige og østlige del af landet, og det er især Sjælland, der får de største nedbørsmængder. De falder fra sent tirsdag aften til onsdag formiddag. Det der er udfordringen er, hvor stor en del af nedbøren, der vil falde som tøsne eller slud. Det kan i princippet blive alt fra mellem 1 og 10 cm, siger Frank Nielsen, der er meteorolog hos DMI, i en pressemeddelelse.

Cyklistforbund utilfreds med saltning: Der har været for mange svipsere
Cyklistforbund utilfreds med saltning: Der har været for mange svipsere

Der er altså håb for, at der kun falder en enkelt cm sne, men så falder nedbøren til gengæld som regn eller slud, og sidstnævne kan give glatte veje.

LÆS OGSÅ: Smart! Mand laver iglo i sneen og sætter den på Airbnb

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sådan bliver dronning Margrethes...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Cecilie og Jonas: Dette frygter vi at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx