Af Niels Pedersen - 24/11-17 11:09

Folk undrer sig over billede af dansk gågade: Hvad laver den der i baggrunden? Folk undrer sig over billede af dansk gågade: Hvad laver den der i baggrunden?

I disse terrortider er betonklodser blevet en del af bybilledet i flere større danske byer. Det gælder også i Aarhus, hvor de netop har opsat nogle arkitekttegnede og hvidmalede betonklodser, som erstatter de noget mindre kønne udgaver, der hidtil havde stået ved indgangen til Strøget Aarhus. Men mange lagde mærket til noget helt andet, da Strøget Aarhus lagde et billede af de nye, flotte betonklodser på Facebook.

storybild

'Sikkerhed på Strøget,' indleder Strøget Aarhus opslaget med.

Betonklodsernes fornemste formål er da også at forhindre terrorangreb som dem, der fandt sted i Nice og Barcelona, hvor terrorister pløjede menneskemængder ned i en stor lastbil og varevogn, men på billedet ses netop en lastbil holde i baggrunden. Så umulige at forcere er betonklodserne åbenlyst ikke, og det har fået folk til at reagere med undren på Strøget Aarhus' Facebook-side. De fleste gør det dog med et glimt i øjet.

Formand for Strøget Aarhus, Lars Svendsen synes imidlertid emnet er alt for alvorligt til at lave sjov med, og han har svært ved at forstå, hvordan folk kan sætte spørgsmålstegn ved sikkerheden på baggrund af lastbilen på billedet.

»Under de terrorangreb, vi har set i blandt andet Barcelona, kom lastbilen blæsende og mejede folk ned. Det er det, der slog så mange mennesker ihjel. Det kan ikke lade sig gøre på Strøget Aarhus på grund af de betonklodser, politiet og kommunen har sat op,« siger han.

Men lastbiler med de erhvervsdrivendes varer, skraldebiler og fejebiler skal fortsat have adgang til Strøget, så at lukke hermetisk for alle køretøjers adgang er udelukket.

»De kan jo kun zigzagge sig igennem med meget lav fart. Jeg skal da hilse og sige, at lastbilchaufførerne er rigtig trætte af de betonklodser, fordi de koster dem en masse ekstra tid, og det beviser jo, at de virker efter hensigten,« siger Lars Svendsen.

»De er jo sat op for at beskytte borgerne. Intet andet,« afslutter han.

Der er dog også brugere på Strøget Aarhus' Facebook-side, som roser kommunen for at sætte betonklodserne op i første omgang - og ikke mindst den nye løsning med de arkitekttegnede klodser.

Du kan se Strøget Aarhus' Facebook-opslag om de nye betonklodser herunder.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Krig hos Socialdemokraterne: Profil...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Politiet: 25-årige Alek kørte bevidst...
bt.dk
Kirurgen fra Mit plastikmareridt: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx