Af - 12/01-15 22:03; Opdateret: 12/01-15 22:13

Grimhøjmoské har drøftet bombetrusler med politietGrimhøjmoské har drøftet bombetrusler med politiet

Bombetrusler på de sociale medier mod Grimhøjmoskéen bliver ikke politianmeldt.

storybild

Grimhøjmoskéens formand, Oussama El Saadi. (Billede: Polfoto/AP)

”Grimhøjmoskéen skal brændes og bombes!”

Sådan lyder en række af de beskeder, som i den seneste uge er tikket ind hos Grimhøjmoskéen via de sociale medier, og det fik søndag moskéens formand, Oussama El Saadi, til at kontakte Østjyllands Politi med henblik på at afklare, om der var grundlag for en eller flere politianmeldelser.

Det bekræfter Østjyllands Politi over for metroxpress.

- De har oplevet, at de føler sig truet af den retorik, der er på de sociale medier og det, der bliver sagt, og de har derfor sendt mig en sms om, at de er utrygge, siger Allan Aarslev, politikommissær hos Østjyllands Politi.

- Vi har mandag eftermiddag drøftet situationen med henblik på at afklare, om der er grundlag for en politianmeldelse, men de føler sig ikke truet og ønsker ikke at indgive anmeldelser om truende forhold, men de har påpeget, at de bliver omtalt rigtig rigtig grimt, og det følger vi med i, siger Allan Aarslev, som selv deltog i mødet sammen med tre bestyrelsesmedlemmer fra Grimhøjmoskéen.

Han oplyser, at politiet i Aarhus i det seneste år har mødtes med moskéen jævnligt, og Allan Aarslev mener, at den seneste uges begivenheder med først en kritisk DR-dokumenter om moskéen og derefter et terrorangreb i Paris har været ”uheldig”.

- Det er uheldig for dem, at der er et tv-program om dem, der handler om noget, som i manges øjne ikke er acceptabelt i en dansk kontekst, og så sker der er terrorangreb i Paris. Jeg tror, at mange har ladet deres galde gå ud over dem, siger Allan Aarslev.

Grimhøjmoskéen har været i medierne og politiets søgelys i det seneste år, fordi mange af de danske syrienskrigere, der er draget i hellig krig, har haft deres gang i netop Aarhus-moskéen.

LÆS OGSÅ: Efter terror: Satireblad trykker Muhammed-karikaturer

LÆS OGSÅ: Minister: Frankrig opretholder højeste alarmberedskab

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Terror rydder de danske forsider

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx