Af - 04/08-14 19:20

32-årig nægtet ferie i USA af ambassade: - Det er diskriminerende32-årig nægtet ferie i USA af ambassade: - Det er diskriminerende

Pashupati Bharati fra Glostrup har fået afslag af den amerikanske ambassade på sin visum-ansøgning. Et afslag, han føler er uretfærdigt.

storybild

32-årige Pashupati Bharati, som bor i Glostrup med sin kone og deres 3-årige datter. (Billede: Pashupati Bharati)

Hans pas er fra Nepal, men han bor i Glostrup, hans datter er født i Danmark og i de sidste seks år har 32-årige Pashupati Bharati arbejdet som kok i en dansk restaurant.

Derfor kom det som en overraskelse, da den amerikanske ambassade i Danmark forleden afviste hans visum-ansøgning med den begrundelse, at han ikke havde stærke nok relationer til Danmark.

- Det er diskrimination af mig og min nationalitet, synes jeg, for der er ingen grund til at afvise mig, siger Pashupati Bharati.

Han flyttede til Danmark for syv år siden, hvor han fik familiesammenføring med sin grønlandske kone, der har dansk statsborgerskab, og siden da har Pashupati Bharati arbejdet fuldtid som kok, og han er blevet far til en datter, der i dag er tre år gammel. Samtidig er han medlem af en A-kasse, og han taler flydende dansk.

I løbet af denne sommer besluttede han sig for at bestille en ferie i USA, hvor han aldrig har været, og planen var at besøge New York i en uge på egen hånd.

- Det ikke var muligt for min kone at tage med, og da vi lige har været på ferie i Portugal i 10 dage, var det helt okay med hende, fortæller Pashupati Bharati.

Tre lande har mere 'mægtige' pas end Danmark
Tre lande har mere 'mægtige' pas end Danmark

Som nepalesisk statsborger søgte han derfor visum hos den amerikanske ambassade i Danmark, hvor han dokumenterede sine løn - og arbejdsforhold med lønsedler og udskrift af bankkonti, og han forventede herefter, at indrejsetilladelsen var en formalitet.

Men den amerikanske ambassade afviste og har dermed sat en stopper for ferien i USA.

- Ansøgere skal demonstrere, at de har så stærke relationer, så det indikerer, at de vender tilbage til et andet land, efter de har besøgt USA. Med stærke bånd menes der arbejde, skole, familie og sociale relationer, oplyser den amerikanske ambassade.

- Du (Pashupati Bharati) har ikke været i stand til at demonstrere, at du har så stærke bånd, der understøtter, at du rejser tilbage efter dit besøg i USA, skriver ambassaden i et svar til Pashupati Bharati - et brev, som Metroxpress har set.

- Jeg er blevet afvist pga. min nationalitet, og ikke på baggrund af min bopæl og mit arbejde - sådan føler jeg det, siger Pashupati Bharati.

- De tror, jeg vil blive i USA som illegal og forlade mit job, min kone og min datter her i Danmark. Hvorfor skulle jeg dog gøre det? Jeg lever i et af verdens bedste lande med gratis uddannelse og et af de bedste sundhedsvæsen, der også er gratis. Der er ingen grund til at gemme sig i USA, fastslår han.

Afghanske tolke får visum til Danmark
Afghanske tolke får visum til Danmark

Metroxpress har været i kontakt med den amerikanske ambassade i Danmark, og her oplyser en talsmand, at man ikke udtaler sig om sager, hvor en person har fået afslag på en visumansøgning.

32-årige Pashupati Bharati kan ikke appellere ambassadens beslutning, men han kan sende en ny ansøgning, hvor han igen betaler et gebyr og vedhæfter dokumentation for sine professionelle og sociale relationer i Danmark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx