Af - 26/10-14 19:58

Politiker i modvind: Kommenterede journalist og politikers hudfarvePolitiker i modvind: Kommenterede journalist og politikers hudfarve

Mogens Camre, tidligere medlem af EU-parlamentet for Dansk Folkeparti, bliver kritiseret i skarpe vendinger, efter han i et Facebook-opslag kommenterede Manu Sareen og DR-journalist Erkan Özdens baggrund.

storybild

(Billede: Polfoto)

Fredag aften interviewede DR-journalisten Erkan Özden social-, ligestillings- og integrationsminister Manu Sareen i TV-Avisen.

Det studsede Mogens Camre, der er tidligere medlem af EU-parlamentet for Dansk Folkeparti, over og skrev følgende i en nu slettet opdatering på Facebook:

- Jeg havde en underlig fornemmelse, da jeg så DR1's tv-avis her til aften. En journalist, som ser ud til at stamme fra Mellemøsten, interviewer en integrationsminister, som er inder. De drøfter, hvordan folkevandringen bedst kan få plads i Danmark.

Hans update fik Sareen helt op i det røde felt:

- Hvad sker der for ham? Er der nogen der gider fortælle manden, at vi lever i 2014!!


Han uddybede sin forargelse over for TV2:

- Der er tre lag i det her. For det første kan man jo ikke være inder og sidde i den danske regering. For det andet er det håbløst, at han ikke har fornemmet at Erkan først og fremmest er journalist og stiller spørgsmål ud fra det, lød det fra Manu Sareen.

- Det tredje lag og det mest tragiske er, at både Erkan og jeg er jo danskere. Hvornår bliver man dansk nok? Jeg har boet her siden 1971, det er helt vildt at betragte os som ikke-danskere.

Nu har også både DR-værten Kim Bildsøe Lassen blandet sig i debatten på Facebook.

Han skriver blandt andet:

- Dine bemærkninger om Erkan Özden har bare intet med den debat at gøre. Den er ikke funderet i faglige, indholdsmæssige problemer, men udelukkende i noget, som jeg ikke fatter, du mener er relevant. Alle os der dagligt arbejder med Erkan kan kun undre os. Og tænke, at hvis det er niveauet i din tænkning, så er du blevet komplet irrelevant.

Også DR's nyhedschef Ulrik Haagerup har kommenteret sagen søndag aften:

- I DR vil vi bedømmes på vores professionalisme ikke på vores køn, seksualitet eller etniske baggrund. Jeg læser det, som Mogens Kamre har skrevet, som kritik af den faglighed, en af vores værter har, alene baseret på hans hudfarve. Det, synes jeg, ikke er i orden, siger nyhedschefen til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Camre politianmeldt efter Hitler-tweet

LÆS OGSÅ: Drama for åben skærm: TV-program afbrudt af ildebefindende

LÆS OGSÅ: Eurovision-selskab: DR mangler respekt for vores penge

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Sådan slipper du af med hudorme og...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Godsejer stævner kommune for højt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx