Af - 13/11-15 10:56

To teenagevoldtægter i Slagelse undersøges igenTo teenagevoldtægter i Slagelse undersøges igen

Politiet genoptager efter kritik fra Statsadvokat efterforskningen af to voldtægter af henholdsvis en dreng og en pige på 14 og 15 år i Slagelse

storybild

Politiet genoptager efter kritik efterforskningen af to anmeldte voldtægter af teenagere i Slagelse-området (Billede: Polfoto)

Statsadvokaten for Sjælland har bedt om at efterforskningen af voldtægter af to 14- og 15-årige i Slagelse tages op af skuffen på ny, forklarer politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

- Når det handler om de to konkrete sager, som vi er blevet bedt om at genoptage, så handler det om to sager fra Slagelse-området fra foråret, der ikke har noget med hinanden at gøre. Det handler om to ofre på 14-15 år - henholdsvis en dreng og en pige, siger han.

Politiet har i begge sager mistænkte gerningsmænd.

Metroxpress kunne i går fortælle, at flere politikredse havde fået kritik af de to statsadvokater for behandlingen af voldtægtssager og bedt genoptage fem sager.

For Sydsjælland og Lolland Falster har der ifølge statsadvokaten været mangelfuld efterforskning i seks voldtægtssager, for lang sagsbehandling i ni sager og utilfredsstillende information til offeret i to sager.

- Det er klart, at man lytter på kritik og tager det til efterretning, når det kommer fra vores tilsynsmyndighed statsadvokaten. Det er jo ganske komplicerede sager, som det kan være svære at opklare, fordi ofrenes forklaringer ofte kan være diffuse. Men det er klart, at vi forsøger at forbedre os nu, siger Kim Kliver.

LÆS OGSÅ: Hård kritik: Politiet skjulte hundredvis af voldtægtssager

LÆS OGSÅ: Sigtelse: 17-årig pige tvang 15-årig til oralsex: 'Hvis du melder noget til politiet, slår vi dig ihjel'

LÆS OGSÅ: Kun en af 60 voldtægter fører til dom: Metroxpress spørger hvorfor?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx