Af - 17/10-14 13:03; Opdateret: 17/10-14 14:27

Europol vil ikke efterforske Snapchat-lækEuropol vil ikke efterforske Snapchat-læk

Politiet bruger ikke kræfter på at undersøge, i hvor høj grad mindreårige udstilles seksuelt på nettet efter Snapchat-lækket.

storybild

Selv om pædofile har fri adgang til billeder af nøgne, danske børn efter Snapchat-lækket, er det ikke en prioriteringssag for dem. (Billede: MX)

Lige nu ligger der adskillige nøgenbilleder af mindreårige danskere på nettet - frit tilgængeligt for pædofile i internettets mørke afkroge.

Forstå skandalen: Sådan skete det store Snapchat-læk
Forstå skandalen: Sådan skete det store Snapchat-læk

Billederne stammer fra det nylige læk fra Snapchat, hvor hackere via en tredjeparts-server fik adgang til tusindvis af billeder, som brugerne ellers troede var væk for evigt.

Men selv om nogle af dem altså er af nøgne børn, er det ikke noget, der er en prioritet at undersøge hos den fælles europæiske politienhed Europol.

Snapchats store problem er dårlig sikkerhed og naive brugere
Snapchats store problem er dårlig sikkerhed og naive brugere

- Det her kigger vi på som almindelig data breach-sag. Vi kigger ikke på, at der er mindreårige i det. Når vi kigger på sager, hvor mindreårige udnyttes, er vi ude i helt andre billeder, hvor der er blevet brugt vold og tvang, siger Europols danske leder af Cyberkriminalitetcentret, Troels Ørting til metroxpress.

Han understreger dog, at det ikke er ‘mindre ulovligt’ at se og dele disse billeder, blot fordi børnene frivilligt har taget dem.

- Men det er ikke en sag i samme kategori, som hvis to mænd voldtager en baby. Det betyder dog ikke, at det ikke er en alvorlig sag for de stakkels piger eller drenge, der har fået lækket nøgenbilleder, siger Troels Ørting.

Nettet flyder over med billeder af nøgne danskere og dankort
Nettet flyder over med billeder af nøgne danskere og dankort

- Når folk bruger de her apps, har de givet samtykke til, at der er andre, der må se billedet - muligvis er der tale om en lille gruppe, men der er på en eller anden måde givet samtykke, siger han.

Hvis der er tale om billeder, hvor børn eller mindreårige udstilles seksuelt under tvang, er det straks en helt anden sag.

- Hvis vi ser sådan nogle billeder, så skal jeg love for, at vi gør alt, hvad vi kan for at identificere vedkommende, siger Troels Ørting.

Danske skolepiger ramt i stort nøgen-læk
Danske skolepiger ramt i stort nøgen-læk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs Formel 1-ekspert: Kom så, Grosjean!
bt.dk
Det betyder Meghan Markles nye...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Juice tilbagekaldes fra Coop-butikker
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx