Af Ritzau - 12/06-17 08:31; Opdateret: 12/06-17 13:12

Lægeønske om uddannelse i akutmedicin opfyldes af ministerLægeønske om uddannelse i akutmedicin opfyldes af minister

Specialuddannelse i akutmedicin skal sørge for bedre og mere ensartet behandling på landets akutmodtagelser.

storybild

Sundhedsstyrelsen forventer at kunne godkende en ny speciallægeuddannelse i akutmedicin ved årsskiftet. Den skal styrke landets akutmodtagelser. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Preben Madsen)

Når patienter med en brækket arm, hjernerystelse eller en pludseligt opstået sygdom kommer ind på akutmodtagelsen, skal de fremover mødes af en læge, der har taget en særlig uddannelse i akutmedicin.

Det har i længere tid været et ønske fra lægernes side, og mandag meddeler sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), at der bliver oprettet en speciallægeuddannelse i akutmedicin.

- Vi håber, at det vil være med til at skabe mere prestige omkring akutmodtagelserne og sikre en stærkere faglighed til gavn for patienterne, siger ministeren.

- Akutmodtagelserne er hjertet i vores nye supersygehuse, og det betyder, at vi skal opgradere hele uddannelsen omkring de speciallæger, der står i modtagelserne.

- Vi kan se fra erfaringerne i andre lande, at en særlig uddannelse i akutmedicin er med til at skabe mere prestige, bedre forhold og en højere kvalitet.

Læger har tidligere efterspurgt en særlig uddannelse i akutmedicin, og ministerens beslutning sker på baggrund af en anbefaling fra Sundhedsstyrelsen.

Problemet i dag er, at det er svært at få fat i tilstrækkeligt mange speciallæger, der kan tilse patienter med en akut opstået sygdom eller skade.

Mange speciallæger vil hellere arbejde på den afdeling, der har netop deres speciale på indgangsdøren.

Med et speciale i akutmedicin bliver lægen mere en generalist, der kan håndtere de fleste akutte patienter selv - eller sende dem korrekt videre på sygehuset.

Specialiserede akutlæger vil give en hurtigere og mere korrekt behandling, siger Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), i en pressemeddelelse.

Ved omtrent hver tredje henvendelse på akutmodtagelserne kan man ikke stille en enkel diagnose, og derfor er det ikke altid klart, hvilken speciallæge der skal stå for behandlingen, siger han.

- Derfor er det også vigtigt, at akutlægerne har en bred kompetenceprofil, så de hurtigt kan vurdere, hvilken behandling patienten først og fremmest har brug for.

- Samtidig betyder det, at andre specialiserede læger kan bruge tid på at behandle det, de rent faktisk er specialister indenfor, siger Bent Hansen.

Sundhedsstyrelsen forventer at kunne godkende det nye speciale omkring årsskiftet.

De øvrige nordiske lande har truffet samme beslutning om et akutmedicinsk speciale.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx