Af - 02/03-16 06:42; Opdateret: 02/03-16 07:41

Succesen raser i Wefood: Vi kan næsten ikke følge medSuccesen raser i Wefood: Vi kan næsten ikke følge med

Succesen har overvældet 'genbrugs' madbutikken Wefood, og der skal fyldes nye varer ind hver dag, for at følge med efterspørgslen

Metroxpress var selvfølgelig på besøg da Wefood slog dørene op i sidste uge. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

- Vi er kun i uge 2, og vi får ryddet hylderne næsten hver dag, siger, Wefood-koordinator, Jane Duncker.

Genbrugsbutik for mad åbnet: Køb din mad 'brugt' til halv pris
Genbrugsbutik for mad åbnet: Køb din mad 'brugt' til halv pris

Wefood på Amager åbnede i sidste uge, men har allerede så travlt i butikken, at de har svært ved at holde varerne på hylderne.

- I dag har vi fået en masse kagemix hjem, og vi har også fået et stort parti gingerale. Hvis det går som det er gået de andre dage, så skal vi ikke forvente, at vi kan holde varerne i butikken ret længe, og det er jo herligt, fortæller hun.

På åbningsdagen havde wefood omkring 1000 kunder, og en omsætning på ca. 30.000 kontant. Dertil kommer alle de dankort og mobilepaytransaktioner, der endnu ikke er overblik over.

Nyt dansk supermarked hyldes i udlandet
Nyt dansk supermarked hyldes i udlandet

- Vi har rigtig, rigtig travlt. Ikke bare med at skaffe nye aftaler med leverandører, men også med kunder. Vi åbner klokken 15 hver dag, men folk kommer og rusker i dørene helt fra formiddagen hver dag, og inden åbning er der ofte kø uden for, siger Jane Duncker.

Hos wefood vurderer de, at de har omkring 300-500 kunder om dagen her en uge efter åbningsdagen, og den store fokus har fået de frivillige til at tænke i alternative baner.

- Vi har planer og håb om at få en app op at køre. Den skal helt enkelt give et overblik over hvilke varer vi har og hvad de koster, tilføjer wefoods koordinator.

Danmarks første madgenbrugs-butik slår i dag dørene op
Danmarks første madgenbrugs-butik slår i dag dørene op

Og det både de politisk engagerede og tilbudsjægerne der dukker op i butikken.

- Det her koncept rammer en længsel efter at gøre det rigtige. De seneste år har vi fået en bevidsthed om, at der ofte ikke er noget galt med den her type varer. Og det rammer både lysten til at støtte velgørenhed, og pleje den indre krejler, siger livsstilsekspert Henrik Byager.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Superliga-direktør i krig...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx